Paul Backbier

Paul Backbier is een geboren entertainer die al 30 jaar op de bühne staat. Voor zijn enorme repertoire gebruikt hij zijn stem, bespeelt hij toetsen,  saxofoon of  gitaar.  Maar het ‘instrument’ dat telkens de meeste aandacht krijgt van hem is het publiek. “Ik heb het pas naar mijn zin als mijn publiek dat ook heeft.”

Het repertoire van Paul Backbier is veelzijdig. Het beslaat een periode die begint in de jaren ’50 tot aan het heden. Van oude jazz tot rock & roll, disco, jump, house of gewoon lekkere feest- of dansmuziek.

Paul Backbier kan een zaal laten knallen. Maar hij kan zich ook, wanneer gewenst, ingetogen op de achtergrond houden. Met ruimte in de zaal voor een goed gesprek. “Want als mensen lol hebben, heb ik het ook.”

De entertainer is een muzikale kameleon. Die zich ook heel bewust bloot geeft en z’n vakmanschap etaleert met een akoestische noot. “Als reactie op al het hedendaagse elektronische geweld”, lacht hij.

“U vraagt en ik speel,” luidt het credo van Paul Backbier. Waarmee de ras-entertainer onderstreept hoe belangrijk hij het aandeel van het publiek in ieder optreden vindt.

Paul Backbier: ‘alles in een vent voor een geslaagd evenement.’ Vanaf dit jaar te boeken bij STEM Entertainment.