Paul Rabbering

Radio begint bij Paul met het uitknippen van afbeeldingen van stereotorens uit de Wehkamp, Otto en Neckermanngidsen. Uren kan hij dromen van een eigen dubbel cassettedeck. Paul erft op zijn 13de van zijn oma de radio waar hij al jaren van droomt. Met pickup, radio en… het dubbel cassettedeck!

Piraat Paul
De pa van Paul heeft op zolder nog een oude FM zender staan. Die gebruikt hij als babyfoon, maar Paul geeft graag meer inhoud aan de zending. Het apparaat heeft een bereik van niet meer dan 300 meter. Dat is genoeg om tijdens de eerste uitzending de buurman’s favoriete radioprogramma te verstoren. De piraterij is daarmee snel over. Maar Paul’s radiocarrière begint pas…

Radio voor nop
Gevolg van deze affaire is dat Paul eind 1992 op aanraden van pa contact op neemt met de lokale omroep in de buurt: Radio Noordoostpolder. Sinds die dag wordt dat Paul’s nieuwe thuis. Dag en nacht brengt hij er door, hij presenteert vier programma’s in één weekend en zijn carrière zit alleen maar in de lift. Todat.. Paul op zoek gaat naar de radiogrens… en ‘m vindt. Hij maakt zich onsterfelijk als remixer. De KUT-mix over de Emmeloordse braderie levert hem een schorsing op van zes maanden.

Demo
Vanaf het begin heeft hij demo’s gestuurd naar zo’n beetje alle radiostations in Nederland. In november 2000 komt dan het langverwachte telefoontje: Via Sander de Heer komt Paul terecht bij BNN. Eerst als vormgever, maar BNN geeft hem ook de kans stage te lopen voor zijn opleiding journalistiek en krijgt hij de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot DJ.

Landelijk
In 2003 volgt een nachtprogramma op 3FM, als onderdeel van het opleidingstraject. in dat zelfde jaar al krijgt Paul een vaste plek: Top of the Pops (de radioshow) op zondagmiddag. In de zomer van 2004 stapt hij over naar de KRO om dagelijks zijn programma RabRadio te gaan maken op 3FM. RabRadio loopt nu al enkele jaren met succesvolle items als het Popduel en de dagelijkse uit-je-dip-tip om half 4.

Beeld
2008 is een druk jaar. Hierin maakt Paul kennis met TV als presentator van Het Avondvierdaagse journaal en de dagelijkse TV quiz Baasjes. Een dolle TV quiz met huisdieren en hun baasjes. Het jaar sluit af met een week zonder eten. Paul is een van de drie bewoners van het Glazen Huis in Breda.