Michiel Veenstra

Welke Michiel…?
Voordat Michiel bij 3FM aanbelandt, is hij achtereenvolgens inwoner van het wonderschone Almelo (waar hij op 6 maart 1976 geboren werd), bezorger van het Almelose dagblad, schoonmaker, student journalistiek, journalist, producer, webmaster, zelfstandig ondernemer (hij start met twee vrienden een internetbedrijf) en DJ bij Regio FM, Kink FM, 538 en Veronica.

Zwarte Piet
Michiels dj droom begint op zijn vijftiende. Voor die tijd wilt hij liever striptekenaar of Zwarte Piet worden. Zijn eerste radioprogramma maakt Michiel in 1992 op een radiopiraat, en 2 jaar later krijgt hij zijn eigen programma bij Regio FM. Dat begint op nieuwjaarsdag, dus veel weet Michiel er niet meer van, behalve dan dat het zeker smaakt naar meer.

Muzieksmaak
Zijn eerste single is We Are The World, van USA For Africa; inmiddels heeft Michiel een goedgevulde platenkast en een nog veel beter gevulde Ipod. Zijn muzikale helden zijn Weezer, REM en Crowded House; zijn meest dierbare plaat is Together Alone van Crowded House. Helaas voor Kane, die band zal niet snel een plekje in Michiels platenkast bemachtigen. Michiels favoriete Nederlandse band komt dan ook helemaal niet uit Den Haag, maar uit ’t Oosten: Skik!

Disney
Naast muziek heeft Michiel nog een verslaving: Disney! Deze doorgewinterde Disneyfreak had vroeger geen poster van zijn favoriete popster boven zijn bed, maar van Donald Duck. De enige reden dat Donald inmiddels is verbannen naar de zolderverdieping is Michiels vrouw. Zij maakte bezwaar tegen een halfontklede eend boven het bed…In de vakantie struint Michiel pretparken af; hij is zelfs in het bezit van een echte Disney jaarpas!

Met Michiel
3 oktober 2005 is de dag dat Michiel Veenstra zijn debuut maakt in de avond op 3FM. Vanaf dan presenteert hij elke maandag tot en met donderdag tussen 19 en 22 uur het programma Met Michiel.

Ekdom!
Samen met zijn nieuwe beste vriend, homey, buddy, (radio)partner for life, Gerard Ekdom, maakt hij sinds augustus 2006 iedere vrijdagavond funradio in Ekstra Weekend (tussen 19:00 en 22:00 uur). Geen beter begin van je weekend denkbaar dan je vrienden Ekdom en Veenstra op je radio.