Gelazer

Gelazer

Gelazer!, nu al niet meer weg te denken uit de Nederlandse Dance scène. Overal waar dit trio haar kunsten vertoond laten zij een spoor van euforie achter. Maar hoe is dit succesvolle trio ontstaan? Waar hebben de leden elkaar ontmoet en wat is de sleutel tot hun succes?

IDOLS 2005
Billy the Klit, William Shagspeare en Mc Lady Bee ontmoette elkaar op 28 augustus 2005. Dit was de datum waarop zij zich moesten melden bij de praatgroep voor afvallers van idols 2005. De drie leden van Gelazer hadden zich dat zelfde jaar namelijk individueel opgegeven voor de populaire talentenjacht maar waren om verschillende redenen afgevallen.

Billy the Klit vertelt:
“Ik zong al heel lang en Idols leek mij de manier om door te breken. Mijn beste vriend Herman heeft ook meegedaan en moedigde mij aan om het toch, net als hem, te doen. Daar ging ik dan op mijn fietsje richting de beruchte stip. Ik had het lied van Mariah Carey Can’t Live ingestudeerd. Vooral die mooie uithalen aan het eind waren voor mij de reden om dit liedje te doen. Toen ik eenmaal op de stip stond, blokkeerde ik echter volledig. Ik kreeg zwarte vlekken voor mijn ogen en het enige wat ik nog kon doen was Henk-Jan aanvliegen. Ik weet niet waar die woede vandaan kwam maar het moest eruit. Nadat ik Henk Jan volledig in elkaar getrimd had zakte de woede pas. Mijn kansen waren dus verkeken en ik werd veroordeeld tot de praatgroep (een groep mensen die na Idols psychische problemen overhouden).”

William Shagspeare haakt in:
“Heel mijn leven leefde ik al toe naar die ene kans. Heel mijn leven stond in het teken van die stip. Ik heb afgezien, gehuild, gelachen en gezongen. Ik was gefocust, ik was geconcentreerd, ik was er klaar voor…….dacht ik.

Mijn doel was simpel, duidelijk en helder :doordringen tot de finale en daar dat platencontract in de wacht slepen. Maar ook bij mij liep het anders. Ik had het liedje I’m a Scatman van Scatman John ingestudeerd. Deze tekst was voor mij zoveel zeggend. Maar toen ging het fout. Ik was mijn mond aan het losschudden toen ik opeens een verschrikkelijke honger kreeg. Het was inmiddels 15 minuten voor mijn moment maar ik dacht dat frikadelletje kan er nog wel in. Ik bestelde 2 frikadellen met mayo en at ze, iets te snel, op. Toen ik op die stip stond en vertelde welk liedje ik ging doen voelde ik al een zure lucht omhoog komen. Bij de eerste Scat ging het mis. Twee gemalen frikadellen vol over Henk Jan Smit(met blauw oog) heen. Ik kon gelijk vertrekken op naar de praatgroep.”

Lady Bee vult aan: “Net als de boys heb ik het heel snel verknald. Zoals jullie weten hou ik van meisjes en jongetjes vandaar de naam lady BI. De enige reden waarom ik meedeed was Jerney Kaagman ik vind haar zo geweldig. Ik kan me het moment nog zo goed herinneren dat ik haar voor het eerst zag op televisie. Wat een spetter!!!.

Anyway, ik ging dus naar de stip en wilde het liedje van Guus Meeuwis Kadeng Kadeng gaan zingen. Toen ik daar stond en Jerney mij recht in mijn ogen aankeek kon ik mezelf niet bedwingen en zij: Jerney ik wil je, al heel mijn leven lang niemand houd mij nu meer tegen het is jij en ik. Jij en ik tegen de rest van de wereld. Ik weet dat jij dat ook wilt. Ik weet dat jij dat ook zo voelt. Kom laat die stip voor wat het is en vlieg met me mee……..De realiteit wees uit dat ik er er alleen uitvloog zonder Jerney een illusie armer maar ervaring rijker…..op naar de praatgroep.”

DE PRAATGROEP
De praatgroep werd in het leven geroepen voor Idols deelnemers voor wie er na de afwijzing op de stip geen leven meer mogelijk was. Billy the Klit, William Shagspeare en MC Lady Bee waren ingedeeld in dezelfde groep en moesten die dag verschillende spelletjes met elkaar doen om zo de klap te boven te komen.

Na twee dagen waren de leden van Gelazer het zat en spraken diep in de nacht samen af om te ontsnappen uit het praatgroep kamp. Deze ontsnapping ging wederom niet geheel vlekkeloos maar na kleerscheuren, brandwonden en hondenbeten kwamen de 2 dj’s en mc veilig aan in Amsterdam waar zij direct de studio in doken om hun verhaal aan de wereld te kunnen laten horen.

GELAZER!
Gelazer is nu een feit. 2 dj’s en 1 mc, Gelazer garantie. Een dj set met een mc. Energiek, moedig, vernieuwend, spontaan, grappig, herkenbaar en leuk.

Deze drie eenheid weet iedereen met een lach op je gezicht aan het dansen te krijgen. Disco, House, R&B, Reggaeton en Hip Hop. Gekke acts, vunzigheid en vooral heel veel plezier. Met hun eerste singel ‘Iedereen gaat los’ zullen zij een stempel gaan drukken op de Dance scène. Deze nieuwe generatie is er klaar voor.

Pas op want voor je het weet is er Gelazer! Bij jou in de buurt!!!!!!!