Fedde le Grand

Fedde le Grand

De mogelijkheid om te genieten van artistieke vrijheid is maar voor een enkeling weggelegd. Fedde Le Grand is een meesterlijke pionier op het gebied van electronic. Fans en artiesten beschouwen hem als een groot voorbeeld in de house muziek. Of het nou is  als DJ of producer, Fedde’s stijl is altijd terug te horen in zijn creaties. Je wordt meegezogen door zijn creatieve beats, grooves, melodieën en ritmes.

In 2006 bracht de electo-track ‘Put Your Hands Up For Detroit’ Le Grand’s naam wereldwijd onder de aandacht. Tevens blies het nieuw leven in de stilstaande housescene op dat moment. Met de bijnaam: ‘Saviour of House’ werd al snel duidelijk dat deze Nederlander geen eendagsvlieg was. Tracks als  ‘Let Me Think About It’, ‘Control Room’, ‘Sparks’, zijn remix van  Coldplay’s ‘Paradise’  en EBTG’s ‘Missing’, ‘The Creeps’, ‘So Much Love’, ‘Metrum’, ‘Autosave’, ‘Back & Forth’, ‘RAW’ en zijn nieuwste remix voor  Nikki Williams’ ‘Glowing’ leverden hem erkenning op als een van de meest spectaculaire talenten.  Ook zijn kracht om moeiteloos te schakelen tussen het  succes bij het grote publiek en aan de andere kant de underground scene bleef niet onopgemerkt.

Zijn debuutalbum ‘Output’ dat in 2009 werd gereleased in 64 landen zorgde voor erkenning als een van de meest creatieve krachten in de elektronische muziek. In 2011 vestigde Le Grand een record met het behalen van vijf nummer 1 noteringen in de hitlijst van Beatport, waaronder met zijn bewerking van het nummer ‘Paradise’ waarmee hij in Madrid de openingsset mocht doen van Coldplay. De vraag naar zijn remix skills werd steeds groter en supersterren als onder andere Madonna, Robbie Williams, Will.i.am, Moby en Fatboy Slim werkten al met hem samen.

Fedde werkt niet alleen aan zijn eigen carrière maar ontfermt zich ook over nieuw talent waarbij hij zijn jarenlange ervaring inzet om hen de weg te wijzen naar de top.  Nicky Romero, Deniz Koyu en Danny Avila zijn slechts een paar van de namen die Le Grand hielp om bekendheid te verwerven en in 2013 zal hij blijven doorgaan om onbekende artiesten te begeleiden op weg naar hun doorbraak.

Honderdduizenden mensen over de hele wereld hebben zijn waanzinnige shows gezien waar de originaliteit en vindingrijkheid van af spatten op festivals zoals  Coachella, Exit Festival, Global Gathering, Electric Zoo, Mysteryland, Tomorrowland, Electric Daisy Carnival, Future Music. Zijn set tijdens het Ultra Music Festival 2012 staat alom bekend als een van de beste sets die gedraaid werden en ook is Le Grand vaste headliner op de Sensation feesten.

In 2012 kondigde Fedde aan dat zijn radioshow Dark Light Sessions naast de US ook in landen als Brazilië, Australië, Duitsland, Nieuw Zeeland, Polen, Roemenië, Rusland te horen zou zijn. In deze wekelijkse, 60 minuten durende remix blijkt weer waarom deze Nederlander wereldwijd een belangrijke naam is in de dance muziek.

Ondanks al het succes waaronder de noteringen bovenin internationale hitlijsten en zijn wereldwijde bekendheid als DJ blijft Fedde zich focussen op het maken en draaien van te gekke tracks. Zijn toewijding voor muziek en z’n onuitputtelijke passie voor de dansvloer blijven hem een essentieel onderdeel van de altijd ontwikkelende electronic-scene maken. Een inspiratie en een pionier, hij is onmisbaar, hij is house muziek op z’n best. Hij is Fedde Le Grand…