Dennis van der Geest

Dennis van der Geest

Dennis van der Geest heeft een indrukwekkende internationale topsport carrière opgebouwd. Hij is de eerste judoka die tien keer op rij Nederlands Kampioen is geworden. Naast zijn Nationale titels won het tweemaal het Europees Kampioenschap en in september 2005 voegde hij daar een Wereldtitel aan toe. Niet in zijn gewichtsklasse, maar in de ‘open’ klasse. Zijn beste moment was volgens Dennis van der Geest toen hij de Europese titel won met het Nederlandse team. Hij won elke partij met een ippon en behaalde beslissende punten. Ook op de Olympische Spelen van Athene was de knuffelbeer uit Haarlem goed in vorm. Dit bracht hem tot een bronzen medaille.

Dennis van der Geest is een sterke persoonlijkheid met een ongekend doorzettingsvermogen. Dit komt ook naar voren in zijn lezingen waarin hij vertelt over zijn passie. De volgende onderwerpen komen in zijn lezingen aan de orde: overwinnen van tegenslagen, werken aan doelen, toewerken naar een piekmoment, slim winnen van sterkere tegenstanders, tegen de weerstand in en met de weerstand mee en ambitie. Hierbij maakt hij gebruik van vele anekdotes uit de judosport. Naast succesvol judoka is Dennis ook ondernemer, daarom zijn de lezingen van Dennis bij uitstek geschikt voor het bedrijfsleven, niet alleen voor externe maar juist ook voor interne doeleinden. Van belang bij het ondernemerschap van Dennis zijn de waarden waar hij voor staat: gezond, sterk, duurzaam, veilig, entertainment, sport, intelligent en benaderbaar.

Dennis is een man die een groep mensen kan inpakken vanwege zijn ongedwongen en relaxte karakter. Daardoor is hij ook een veel gevraagde persoonlijkheid op de Nederlandse televisie. Zo was hij onlangs te zien in het populaire programma ’71 graden Noord’ waarin hij het in de finale opname tegen Xander de Buisonjé’.

Naast Judo is muziek zijn passie. Al vele jaren is Dennis van der Geest een graag geziene gast op de meest uiteenlopende dance feesten waar hij als DJ een meer dan goede reputatie heeft opgebouwd. Naast gastoptredens initieerde hij ook meerdere zeer exclusieve en drukbezochte feesten die uitermate succesvol zijn ontvangen. Muziek en zijn werkzaamheden als DJ zijn een grote passie, iets wat hem onderscheidt van andere topsporters en vaak in de media brengt. Bedrijfsevenementen worden anders door muzikale “omlijsting”. DJ Dennis van der Geest zijn repertoire keuze is het beste te omschrijven als trendy en uiterst dansbare groovy house en kenmerkt zich verder door drums en vocalen. Eventuele uitstapjes naar ‘gouwe ouwe’ disco worden niet geschuwd wanneer de sfeer daar aanleiding toe geeft. Kortom een repertoire dat toegankelijk is voor een breed publiek dat zin heeft in een goed feest.

Tevens geeft Dennis judoclinics uiteenlopend van clinics in het bedrijfsleven tot clinics bij judo verenigingen. Een judoclinic is voor mensen die nog nooit aan judo hebben gedaan een unieke ervaring. Na afloop vertelt Dennis in een passend betoog over de weg naar topprestaties. Topsport en judo kunnen gebruikt worden als metafoor; het functioneert als een effectieve spiegel voor eigen handelen en het bereiken van resultaat. Het is gebleken dat zijn gedrevenheid en liefde voor topprestaties niet alleen beperkt zijn tot de judomat.