Chuckie

Chuckie

Chuckie is inmiddels een fenomeen in Nederland. Met zijn rijke muzikale verleden als DJ en producer weet hij zich hier te scharen tot de elite van de house. Vernoemd tot absolute mixkoning, stijlen en genres doorbrekend, een pure muziekliefhebber met het lef en de skills om elke plaat op elk moment en zonder compromissen te draaien, breekt Chuckie met zijn energieke en dirty house nu zelf internationaal keihard door. Chuckie, geboren in 1978 te Suriname (Zuid-Amerika), komt al op jonge leeftijd met muziek in aanraking. Zijn liefde voor muziek beperkt zich niet tot een enkel genre, hij is gefascineerd door een breed scala aan stijlen en artiesten.

Als Chuckie naar Nederland verhuist, groeit zijn kennis en daarmee zijn passie. Zodra hij begint met draaien op feestjes van vrienden gaat het snel; hij maakt zich heer en meester van de hip hop, drukt zijn stempel op eclectic en evolueert tot gewaardeerd house DJ. Chuckie, met zijn kracht en gave om te durven vernieuwen en daarmee steeds één stap voor te lopen, verovert razendsnel harten en hitlijsten. Tussen 2004 en 2006 sleept Chuckie 4 awards binnen en weet zich knap te nomineren voor ‘Best Dance DJ’ naast grootheden als Armin van Buuren en Tiësto. Terwijl Chuckie en zijn zo eigen, kenmerkende dirty house sound onophoudelijk furore maken op de festivals als ‘Mystery Land’, ‘Loveland’, ‘Dancevalley’ en clubs door heel europa, geeft hij tegelijkertijd gestalte aan zijn eigen ‘Dirty Dutch’. Hiermee creëert hij hèt platform waardoor zijn innovatieve draaistijl en energieke sets (en daarmee ook Dirty Dutch zelf) legendarisch worden. Het concept verkoopt in 2008 voor het 4e achtereenvolgende jaar in no time uit en heeft voor het 3e jaar op rij een eigen podium op ‘Mystery Land’. Het succes van Dirty Dutch in 2008 wordt zelfs te groot voor de Heineken Music Hall, waarna de Amsterdamse RAI als ideale partner en locatie wordt gevonden om 20.000 bezoekers te trakteren op de meest indrukwekkende Dirty Dutch ooit.

Wanneer Chuckie in juli 2008 ID&T’s geroemde ‘Sensation White’ opent, gaan daarmee ook definitief de ogen van de internationale muziek industrie open en is zijn internationale doorbraak een feit. David Guetta, openlijk onder de indruk van Chuckie’s talent, haalt hem naar Ibiza voor een unieke set tijdens Guetta’s ‘F*** me I’m famous’ avonden in Ibiza’s Pacha en voegt Chuckie’s co productie met Gregor Salto ‘Toys are nuts’ toe aan Guetta’s geprezen 2e compilatie album onder het gezaghebbende Ministry of Sound label.

Op elk internationaal festival en in elke club waar Chuckie draait, weet hij met zijn zo karakteristieke, onderscheidende skills te imponeren. Zo ook in SOHO Rooms in Moskou, als hij de club van dé lokale jetset, die door andere groten der aarde niet in beweging waren te krijgen, compleet weet te rocken. Chuckie doet waar hij zo onmiskenbaar goed in is, ‘zijn eigen ding’: het doorbreken van genres en stijlen met de passie, het lef en de vaardigheden die hem zo eigen zijn. Als producer zet hij, na zijn absolute dansvloerbom ‘Guess What’ , met zijn drie meest recente producties zichzelf definitief op de internationale kaart: ‘Let the bass kick’ domineert wekenlang de Playlist van Judge Jules op BBC radio 1, wint de support van grootheden als Joachim Garraud, Graham Gold, Laidback Luke en Big Al (Kiss 101 FM, UK). Ook ‘Pong to this’ en ‘Any Noise’ worden internationaal bijzonder enthousiast opgepikt. ‘Let the bass kick’ en ‘Any Noise’ zullen uitkomen op gerenommeerde internationale labels Hiermee schudt Chuckie definitief de kaarten voor zijn internationalecarrière en houdt hij met zijn onnavolgbare stijl een stevige troef inhanden.