Barry Paf

Barry werd op 11 juni 1979 geboren in het Twentse dorpje Haaksbergen. Toen hij z’n rammelaar gebruikte als microfoon, vonden zijn papa en mama het er vooral grappig uitzien. Ze hadden toen niet kunnen vermoeden dat kletsen in de microfoon zijn vak zou worden!

Barry’s jeugd bestond vooral uit het terroriseren van de buurt en z’n ouders met luide muziek vanuit zijn zolderkamer. Veel gehoorde kreet in huize Paf was dan ook: “stop eens met die herrie en kom eten, anders draai ik de stoppen eruit”, terwijl papa Paf onderaan de trap stond.

De reden van alle herrie was de geheime zender van Barry. Deze geheime zender zorgde overigens voor behoorlijke storingen in buurt dus het was meer een “publiek geheime zender”.

Van die publieke zender was het een kleine stap naar de publieke lokale radio van Haaksbergen. Op 12-jarige leeftijd bracht Barry daar de koffie rond en een jaartje later bracht hij ook het popnieuws op de radio. Niet lang daarna nam Barry zelf plaats achter de mengtafel en presenteerde hij diverse radio programma’s, waaronder het jongerenprogramma en de lokale Top 20.

Na een paar jaar lokale radio te hebben gemaakt in Haaksbergen (Stiloh-Radio, Hot FM), wilde Barry naar het grote Hilversum. Maar hoe val je op tussen al die bergen met demobandjes?

Barry maakte zijn eigen versie van de Top 40 (inclusief gejatte jingles) en stuurde die naar de toenmalige 538-directeur Erik de Zwart. Die zag de humor er wel van in en vond het een leuke gelegenheid om Barry in de kweekvijver van 538 te gooien. Met zijn 17 jaar was Barry de jongste DJ op 538!

De jaren daarna presenteerde Barry allerlei programma’s op 538, zoals Greatest Hits en Barrycade. Uiteindelijk belandde Barry op de plek waar hij nu zit: elke maandag t/m donderdagavond van negen tot middernacht.

In de wandelgangen wordt Barry ook wel ‘de cupido van de Nederlandse radio’ genoemd, omdat hij elke dag ruzies goedmaakt en mensen koppelt in ‘Op de valreep’. Barry zelf daarover: “Het mooiste van je werk als DJ is dat uitzendingen op de radio ook een vervolg krijgen in het √©chte leven. Zo zijn er al diverse stelletjes getrouwd door Op De Valreep en is er zelfs al een kindje naar mij vernoemd. Dat is toch iets om trots op te zijn!”

Naast radioprogramma’s maken is Barry tegenwoordig op veel meer vlakken in de media bezig. Zo heb je Barry kunnen zien als presentator van Megafestatie tv, draait hij in het weekend in allerlei clubs in Nederland met de 538 Drive-in Show.