Wipneus en Pim

Wipneus en Pim

Dj’s Wipneus & Pim staan garant voor ouderwets feesten, oftewel dansen en springen op de leukste platen uit de muziekgeschiedenis. En dat zijn behalve lekkere ‘cheesy’ platen als ‘When the rain begins to fall’ van Pia Zadora en de herkenningsmelodie van ‘The A-team’ ook ‘Seven Nations Army’ van de White Stripes en een goeie housedeun. Met hun hilarische ‘feel-good’-acts hebben Wipneus & Pim een nieuwe dj-cultuur tot stand gebracht. Daarin speelt de participatie met hun publiek een hoofdrol door middel van danswedstrijden, ouderwetse ‘jongens-tegen-de-meisjes’-competities en playback-battles.

De roots van Wipneus & Pim liggen in de poptempel Het Paard van Troje te Den Haag. Daar begonnen ze in 1996 voor de grap met een zogenaamde dj-battle. De uitdaging: wie kon de meest ‘cheesy’, oftewel lekker ‘foute’ platen op de draaitafel leggen. Aangemoedigd door de uitbundige reacties van het publiek gingen de twee vrienden daarmee door. Voor ze het wisten stonden ze op de podia van Pinkpop en Lowlands en werd hun show een begrip.

Hoogtepunten te over in de geschiedenis van Wipneus & Pim, al was het alleen al omdat elke show een doorslaand succes is, waarbij het niet uitmaakt of ze in een discotheek, op een dorpsplein of op een bedrijfsfeest staan. Speciale vermelding verdient echter hun optreden op Parkpop toen met behulp van Ome Willem de vuisten van 200.175 toeschouwers op mekaar kregen.

WIPNEUS & PIM TRAKTEREN
Een spannende muzikale voorstelling voor oud en vooral jong. Waarin het vrolijke dj-duo een feestje viert met alle kinderen in de zaal, inclusief traktatie, totdat De Tijdgeest – een rol van Hans Dagelet – de feestvarkens dwarszit. Samen met de kinderen in de zaal moeten de dj’s een aantal opdrachten uitvoeren, voordat het feest verder kan gaan en er snoep uitgedeeld kan worden.

De familieshow, bestemd voor kinderen van 6 tot 80, is reeds een groot succes gebleken in de theaters, waar de olijke dj’s de voorbije twee jaar langstrokken. Maar ook in feesttenten te Schiedam en het op het Bevrijdingsfestival in Zwolle, krijgen ze alle aanwezige kids op de banken én op het podium. Want dat laatste is het helemaal voor het jonge publiek: lekker meedoen op het podium en je danskunsten (of breakdance-skills) laten zien.

Ennuh, Wipneus & Pim Trakteren is ook nog ’s helemaal educatief/historisch verantwoord want tussen de bedrijven door geeft De Tijdgeest het publiek een heus muziekgeschiedenislesje en komen ze (bijna) alles aan de weet over rock-‘n-roll, soul, grunge en hiphop.