AC Dixi

AC Dixi

De basis voor AC/Dixi werd niet geheel toevallig gelegd op het Oerkracht festival in het jaar 2000. Uit pure verveling en de drang naar sensatie besloten de heren een band op te richten. De naam AC/Dixi werd ingegeven door het regelmatige bezoek aan de Dixi’s op het festivalterrein en de gezamenlijke liefde voor AC/DC.

FEESTROCK, HUMOR EN SPEKTAKEL!
Na enkele jaren creëerde de band steeds meer een eigen geluid. Eind 2003 werd dan ook de eerste (kerst)single opgenomen. Vanaf dit moment begon de band ook meer buiten de regio Achterhoek op te treden.Door het groeiende aantal optredens in tent- en schuurfeesten is AC/Dixi zich naast de stevige rock ‘n’ roll ook meer gaan richten op de humor en feest in de show. Onder het motto  ‘stampende feestrock met grappige eigen teksten’, besloot AC/Dixi elk jaar met een ander thema door het land te gaan toeren. Tijdens elk optreden wordt dan ook alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken. Zo verschijnen er speciale gasten als koning Willem Alexander, de Kerstman, Vader Abraham en vele anderen op het podium en wordt er gebruik gemaakt van heftige, bepaald indrukwekkende showattributen.

AC/DIXI OP RADIO EN TV
In de media is AC/Dixi ook niet onopgemerkt gebleven. Zo was de band in 2005 drie maal te zien in het programma “Man bijt hond”. In 2006 ontstond een rel tussen AC/Dixi en oud-voetballer John de Wolf rondom de singlepresentatie van het nummer “Wereldkampioen” waaraan o.a. Giel Beelen en Telegraaf ruime aandacht schonken. Voorjaar 2007 bracht AC/Dixi de single “Zon Zee & Zuipen”uit dat veelvuldig op de radio te horen was. Dit zelfde jaar kwam AC/Dixi in actie tegen het naderende rookverbod in de horeca. Met het gratis te downloaden nummer “Antirookverbod!” trok de band de aandacht van onder meer de Telegraaf en de Coen & Sander Show op 3FM. Door het succes van dit nummer werd de band onder andere gevraagd om op te treden op het Malieveld tijdens de massale rookverbod-demonstratie. Op 1 april 2009 nam AC/Dixi heel Nederland te pakken door een persbericht uit te brengen waarbij werd vermeld dat de Dixi’s hun bandnaam moesten veranderen van het grootte AC/DC wegens plagiaat. Zelfs de gerenommeerde dagbladen Volkskrant en het AD trapten hier in en plaatsten het bericht op de voorpagina. In 2010 brengt AC/Dixi maarliefst twee cd-singles uit; “Waar is de plee?” en “Frambozenvla”. Beide platen worden wederom veelvuldig gedraaid op Nederlandse radiostations.

TOER 2013: WATSKENERD?!
In 2010 toede AC/Dixi onder het motto ‘Kom Op Zoepen‘ door het land, een jaar later gevolgd door de ‘Als De Brandweer Toer‘, maar nu, 12,5 jaar na de oprichting, vinden ze zichzelf afgestuurde feestrockers, die met glans de Rock & Roll Highschool hebben doorlopen, maar een deel van het studentenleven (d.w.z. het feestvieren, biertjes drinken en gek doen) zullen ze altijd hoog in het vaandel blijven dragen. Dus ja: het zijn échte nerds (of toch in ieder geval qua vintage-nerds-kleding), maar dan wel van het goede soort, het soort waarmee je kan lachen, lol maken en uit je dak gaan. AC/Dixi heeft bijgeleerd, maar zeker niet z’n streken afgeleerd! Kortom: gegarandeerde feestgarantie, nu nóg beter met de WatskeNERD Tour 2013!