SQY

SQY

SQY voorheen bekend als Sequoyah, is een vierkoppige rockband uit Noord-Brabant. SQY speelt op jaren ‘70 en ‘80 georiënteerde metal & rock (‘n’ roll). De band heeft een lange en imposante carrière van bijna 20 jaar achter de rug waarin het 800 optredens, in zowel binnen als buitenland, deed en 8 studio albums opnam. De energieke rockers deelden het podium met grote (inter-) nationale acts en speelden op enkele roemrijke festivals.

SQuietlY
Naast SQY is de band sinds kort ook te boeken in een akoestische setting. De band heeft een keuze gemaakt uit haar eigen rijktallige collectie aan nummers en steken dit eigen werk in een ander en verrassend ‘jasje’ onder de naam SQuietlY. In 2013 is het eerste akoestische album “SQuietlY” uitgekomen. Op dit album staan 10 van de akoestische werken van de band.

Geïnspireerd door de muziek uit de jaren ’70 besloot SQY, na het opnemen van haar laatste studioalbum genaamd “Demon Incite”, om een nieuwe uitdaging aan te gaan: het coveren van jaren ’70 nummers. Een nog grotere uitdaging vormt het om deze nummers op akoestische wijze vorm te geven. De bandleden maakten elk een selectie van favoriete en inspirerende platen en sloegen aan het repeteren. Naast eigen werk speelt SQuietlY dus ook een set vol akoestische jaren ’70 covers. Kom kennis maken met SQuietlY en geniet zonder oordoppen!

Bezetting
– Harald van Kruysdijk (lead vocals / guitar)
– Joost Deeben (vocals / lead guitar)
– 
Paul Rijkers (vocals / bass)
– 
Wim Deeben (drums)