Immens

Immens is een Nederlandstalige pop/kleinkunst band uit Den Haag (Nederland) met een zelfgeschreven repertoire. De band gaat inmiddels al 9 jaar mee en bestaat uit: Tom Dingjan (zang/gitaar), Reinier van Dieren (piano/zang) en Eduard Kelderhuis (drums)

Hoe het begon…
Tom en Reinier komen binnen op de campus van hun studie. Tom met een gitaar, Reinier met een piano. In het midden tussen de klassieke muziek en de alternatieve scene vinden zij elkaar in de Nederlandstalige liedjes. Een samenwerking is begonnen. Ze doen auditie voor een cabaretfestival in het studentencircuit en worden vervolgens gevraagd een aantal liedjes te schrijven voor een voorstelling. Deze avond wordt een groot succes en met het toetreden van Eduard en Michiel is de band compleet. De naam Immens wordt gevonden in een Frans woordenboek en betekent grenzeloos, iets waar muziek voor zou moeten staan.

Al snel wordt de demo ‘Het is tijd’ (2003) opgenomen. Deze cd gooit vooral hoge ogen in het studentencircuit en er wordt dan ook vooral opgetreden op studentenfeesten. Eind 2004 besluit Immens voor de muziek te gaan leven en gaat er helemaal voor te gaan. Het najaar wordt gebruikt om nieuw repertoire te schrijven en veel te repeteren. Begin 2005 is de tweede demo ‘Red me’ een feit en het wordt een goed jaar. Er wordt meer dan 50 keer opgetreden, de band krijgt goede recensies en wint zelfs een aantal muzikale prijzen. Het vele optreden wordt vervolgd in 2006 en ook verzorgde Immens voorprogramma’s voor oa De Dijk, Rowwen Heze en Van Dik Hout.

2007 staat in het teken van het opnemen van een debuutalbum welke wordt afgemixt en gemasterd in de prestigieuze Wisseloord studio’s in Hilversum. Op 3 maart 2008 komt de single ‘Nog nooit zo rijk geweest’ uit en de band gaat heel het land door voor optredens op podia, radio en tv. Op 25 maart wordt het album ‘Nog nooit zo rijk geweest’ uitgebracht. Ook worden er weer diverse voorprogramma’s verzorgt van gerenommeerde Nederlandstalige bands en artiesten.

Met het repertoire van dit debuutalbum treedt de band tot ver in 2009 op. In september 2010 ging het theaterprogramma ‘4.Het leven van de band’ in première met een daaropvolgende theatertournee door Nederland. Deze tournee duurde tot en met april 2011 en kreeg vele lovende reacties. Begin 2012 kwam de  nieuwe single ‘Aangekleed verlangen’ uit en speelde Immens haar programma ‘Omdat van delen veel meer komt’.

Halverwege 2013 kwam het album ‘Over leven’ uit. De eerste single ‘Rijk’ kende de nodige landelijke airplay en maakte dat Immens te gast was bij Radio 2 (TROS Muziekcafé).

Het najaar van 2013 en het voorjaar van 2014 staan in het teken van de (theater) tournee ‘Over leven’. Deze liedjesvoorstelling is gebaseerd op zowel materiaal van het album ‘Over leven’  als op spiksplinternieuw materiaal. Ook zullen er nog nieuwe singles worden uitgebracht in deze periode.