The Kik

The Kik

Het afgelopen jaar schreef het steevast in Italiaans maatpak gehesen vijftal The Kik aan hun debuutplaat, waarvan reeds in de begindagen van ’s Neerlands fijnste popgroep werd besloten dat dit geheel Nederlandstalig zou worden. Geïnspireerd door de mondiaal omarmde stroming nederbeat,alsmede door de Engele beatmuziek (die begin jaren ’60 een ware revolutie ontketende en de fundering legde voor het poplandschap zoals we dat heden ten dage kennen), maar bovenal geleid door ongekend, bijna kinderlijk enthousiasme dat we van nu af aan met een hoofdletter A zullen schrijven.

Het debuutalbum SPINGLEVEND wordt in mei gereleased door platenlabels EXCELSIOR RECORDINGS en TOP NOTCH – die voor de eerste keer in de geschiedenis een heuse samenwerking zijn aangegaan – en wordt nu al de anti-crisis plaat van 2012 genoemd. Stekelige popsongs als SPRINGLEVEND, SIMONE en EVEN VOOR ALTIJD toveren stuk voor stuk een lach op het gezicht van het grootste stuk sjagrijn.

Tijdens de opnames van SPRINGLEVEND werd o.a. samengewerkt met Armand (BEN IK TE MIN en andere klassiekers) en Lucky Fonz III. De produktie van de plaat was in handen van Frans Hagenaars, die speciaal voor de gelegenheid in een witte doktersjas werd gestoken.

Na het uitbrengen van hun eerste single MY EYES ARE STILL DRY in 2011, hebben de heren van dus THE KIK niet stil gezeten. Zo had de band – die verrees uit de puinhopen van vijf jaar The Madd en Mark & The Spies – afgelopen kerstmis een bescheiden kersthit met A CHRISTMAS SONG FOR YOU, die zelfs in de playlisten van de onvolprezen kerstzender Sky Radio terecht kwam. Toen het eigenlijk niet gekker meer kon, werd de single als klap op de vuurpijl gebruikt in de Duitse reclamecampagne van Media Markt.

Sixties-connaisseur Dave von Raven zou je overigens een drukke baas kunnen noemen. Zo presenteerde hij onlangs de kinderserie “Gluren Bij De Buren” van VPRO’s Villa Achterwerk, is hij daarnaast spreekstalmeester op vele festivals (o.a. Lowlands, Into The Great Wide Open), heeft hij samen metYouri Member het wekelijkse radioprogramma DE GROTE DAVE EN YOURI SUPERSJOO op Pinguin Radio en struint hij de incrowdborrels af; gewapend met een bak vol plaatjes, twee koffergrammafoons en een soundsystem uit  1965. Ook schuift Dave geregeld aan bij De Wereld Draait Door en begint hij zijn titel als beroepsidioot en voltijd-beatle behoorlijk waar te maken.