Splendid

Splendid

Muziek die klinkt als zonneschijn uit je speakers: De Haagse formatie Splendid maakt popmuziek met een rocksteady vleugje reggae, soul en rock. Live is het een knallende ervaring die je lang bijblijft. De single ‘Again’ beloofde een bruisend 2011. De nieuwe single ‘Times Like That’ belooft een stampend 2012.

De Splendid-trein dendert al een flink aantal jaren door Nederland. De clubtour van afgelopen winter was uitverkocht en vanuit de media komen lovende kritieken. Dat is een gezonde basis om er dit jaar een schep bovenop te doen. Met een nieuwe clubtour op zak, een druk festivalprogramma en een paar uitstekende singles op de plank wordt 2012 een lange hete zomer voor de 10-koppige formatie.

Patrick Schmitz is de frontman die het publiek weet op te zwepen tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. De achtergrondzangeressen Laura en Janneke Nijhuijs en Madeleine van Geuns sieren niet alleen het podium met hun beeldschone verschijning, ze klinken als engelen. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie samen met Bart Janssen (keys) en producer Robin Veldman (synths) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan… Er moet gedanst worden!!!

Al sinds 2001 is Splendid actief in de Nederlandse surf en reggae scene. De band ontstaat uit verschillende Haagse bands. In 2004 verschijnt het eerste album ‘Splendid’. Het tweede album ‘Rebirth’ wordt op Hemelvaartsdag 2006 gepresenteerd in een uitverkochte grote zaal van het Paard van Troje. Naast lovende kritieken heeft dat de band ook de prijs voor ‘Beste Haagse CD 2006’ en ‘Beste CD Zuid Holland 2006’ opgeleverd. In juni 2009 komt het derde album ‘Life Is Splendid’ uit. De eerste single ‘Higher Ground’ ontvangt goede kritieken en landelijke airplay. De zonnige clip van de tweede single ‘Mr Clown’ heeft in de zomer van 2010 een nummer 6 positie gehaald in de TMF hitlijsten. In 2011 komt het vierde album ‘Connect Back To The Stars’ uit bij PIAS. De plaat is onder meer bekroond voor beste Haagse album van het jaar. De eerste single ‘Again’ is een dikke radiohit voor de band. Mooi hoogtepunt in 2012 was het optreden op Trafalgar Square in Londen voor maar liefst 25.000 man!