Mooi Wark

Mooi Wark

Mooi Wark, de in 1992 opgerichte Drentse rock & roll band, heeft een groot deel van Nedeland veroverd en landelijke bekendheid verworven met de nummers: Idioot, Bokkie Of Een Geittie, Achter De Tent en natuurlijk In De Blote Kont.

Vele zalen en feesttenten zijn in de afgelopen jaren plat gespeeld door Mooi Wark. Van de albums “Gewoon Idioot”, “Bok ‘m d’r op” en “Rock & Rodzooi”, allen geproduceerd door Dick Kemper, zijn inmiddels al ruim 30.000 stuks over de toonbank gegaan. De albums “Bok ‘m d’r op” en “Rock & Rodzooi” kwamen op respectievelijk nummer 9 en 7 binnen in de Nederlandse Album Top 100.

Met het nummer “In de blote kont” van heeft Mooi Wark een echte hit te pakken. Iedereen zingt, schreeuwt en danst mee op het nummer. Sinds 2007 doet Mooi Wark ruim 100 live-shows per jaar in feesttenten, discotheken, zalen en op festivals. Mooi Wark behoort daarmee tot één van de grootste live-bands van Nederland. Paradiso Amsterdam, het Zwarte Cross Festival, de Mega-Piratenfestijnen, Dauwpop, het Gelredome (Giga-Piratenfestijn), TT-Festival en Koninginnenacht Groningen zijn een greep uit de tourlijst. En in december van het jaar 2012 komt daar de Melkweg Amsterdam bij.

Mooi Wark is bovendien een graag geziene gast bij de landelijke TV- en radiostations. Eind 2008 werd de band door BNN en de NOS gevolgd met een cameraploeg voor 3FM’s Serious Request. Mooi Wark ging onder de noemer “One day world tour” op wereldtournee, welke exact één dag duurde. Hierbij werden de plaatsen America, Moscou, Denemarken, Polen en Engeland aangedaan (allen in Nederland), waarbij de opbrengst geheel ten goede kwam aan het goede doel. Giel Beelen (3FM) heeft Mooi Wark met regelmaat in de studio en in 2009 was de band er zelfs een week lang te vinden tijdens een speciale Mooi Wark week, ter promotie van het album “Rock & Rodzooi”, waarbij Mooi Wark iedere ochtend op een platte wagen een mini-concert gaf op het Mediapark. De band bracht na de album-lancering tevens een bezoek aan Edwin Evers (Radio 538) en TROS Muziekcafé (Radio 2).

De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok! De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock ’n roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning waarbij ook een goede ballade niet wordt geschuwd. Vele hits passeren de revue en met een ijzersterke podiumpresentatie, een flitsend decor en een spectaculaire show wordt menig bezoeker vermaakt.

Het succes van Mooi Wark bereikt in 2008 een hoogtepunt, als de band optreedt in een bomvol Paradiso te Amsterdam. Zo’n 1500 bezoekers trokken eind september naar de poptempel van Nederland om samen met Mooi Wark het platteland te vertegenwoordigen. Van dit concert is een live-registratie gemaakt en deze is eind 2008 verschenen op een luxe dubbel-DVD, inclusief de documentaire “De weg naar Paradiso”, waarbij de band gevolgd is in de aanloop naar het concert. In oktober 2010 vond de eerste editie plaats van het Siepel Festival, een evenement medegeorganiseerd door Mooi Wark. Met meer dan 4000 bezoekers was dit festival een groot succes voor jong en oud. In het jaar 2011 en 2012 werd dit dunnetje overgedaan.

Naast de reguliere live-shows geeft Mooi Wark sinds 2008 ieder jaar een speciaal kinderconcert. Sinds 2009 is de kindershow vast onderdeel van Siepel Rock

In 2010 werd een nieuw hoogtepunt toegeschreven. Mooi Wark stond tijdens het Radio 538 Koninginnedag spektakel, ten overstaand van ruim 120000 uitzinnige mensen op het museumplein. Ook verscheen in 2010 het tiende album met de titel “X”. Geproduceerd door Erwin Musper, o.a Scorpions, Van Halen, Doe Maar, Normaal, en kwam binnen op nummer 4 in de album top 100.

In 2011 komt Mooi Wark met een ode aan de presentatrice van het immens populaire TV programma “Boer zoekt vrouw”, Yvon Jaspers, met “Oh Yvon”. Een lied dat in elke chart terug te vinden is, en op bijna elk radiostation wordt gedraaid. Eind 2011 verschijnt het elfde album “Wrieven, pappen en nat hollen”. Wederom geproduceerd door Dick Kemper.

De TROS neemt in het Gelredome het programma “Toffe Gasten” op met in de hoofdrol Mooi Wark. In deze special begeleiden Mooi Wark; Ben Cramer, Peter Koelewijn, Wesley Klein en Mike en Colin. Daarnaast spelen ze natuurlijk hun grootste hits. De special werd op oudjaars- en nieuwjaarsdag uitgezonden.

Ook 2012 was een goed jaar voor Mooi Wark. Eind januari vonden de opnames plaats van het Tros programma Studio 9 in de ICM studio’s in Brussel. Hier werd een duet opgenomen met niemand minder dan Frans Bauer. Het eindresultaat “Ons Nederland”.Tevens heeft het kledingmerk Twinlife aangeboden Mooi Wark voortaan van kleding te voorzien.

Tijdens Siepel Rock overhandigt Mooi Wark hun nieuwe album “T Mooiste Wark” aan Rowwen Heze. Dit is een dubbele verzamelaar met alle hits van de afgelopen jaren + 4 kraakverse nummers. Het nummer ” Boeruh” is er eentje van en de kenners zeggen dat het een hit gaat worden. Het is een cover van het alom bekende nummer ” Thunderstruck” van AC/DC. Hun jubileumtour “Twintig Joar Mooi Wark” zal op gepaste wijze worden afgesloten op 23 december in De Melkweg te Amsterdam!

Mooi Wark is:
Bert Koops: Leadzang, gitaar
William Bossong: Basgitaar
Arnold Kuik: Gitaar
John Roffel: Drums