Go Back To The Zoo

Go Back To The Zoo

Go Back To The Zoo is een Nederlandse poprockband. De band werd in Nijmegen opgericht door de twee broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang), en drummer Bram Kniest. Nadat zij naar Amsterdam verhuisden, ontmoetten zij bassist Lars Kroon in een rij voor een concert van de Amerikaanse band The Strokes. De gebroeders Hieltjes speelden voorheen al in de band The Pax, die in 2008 uit elkaar ging.

In 2008 bracht de groep in eigen beheer een gelijknamige ep uit. Deze plaat werd geproduceerd door Torre Florim, de zanger van de eveneens in Nijmegen opgerichte band De Staat. Eind 2008 speelde de band op het Incubate festival in Tilburg. Na een optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door en het gebruik van het nummer “Beam Me Up” voor een reclame van Nike, tekende de groep in 2009 een platencontract bij Universal. Later bracht Go Back to the Zoo de singles “Electric” en “Beam Me Up” uit. Beide singles werden verkozen tot ‘single van de week’ door 3VOOR12. Op 4 juni 2010 werd een derde single uitgebracht, genaamd “Hey DJ”. Met “Electric” en “Hey DJ” behaalde Go Back to the Zoo tweemaal een 3FM Megahit. Het debuutalbum van de band, genaamd Benny Blisto, verscheen op 13 augustus 2010.

Op 20 en 22 augustus 2010 speelde de band op Lowlands. De eerste keer traden ze op het Alpha-podium op als begeleidingsband van Dio, The Opposites en Flinke Namen. Op zondag gaf Go Back to the Zoo een eigen optreden in de India-tent. Het bestverkochte album op deze editie van Lowlands was Benny Blisto. Op 25 augustus 2010 werd bekend dat Go Back to the Zoo vanaf september 2010 als huisband zal fungeren van het praatprogramma De Wereld Draait Door. Iedere laatste vrijdag van de maand verzorgt de band de muziek in de zogeheten media-uitzending. Op maandag 13 juni 2011 stond Go Back To The Zoo op het hoofdpodium van PinkPop 2011. In oktober 2011 was de band genomineerd als “Best Dutch Act” bij de Dutch MTV Awards.¬†Het nummer Beam Me Up is tevens de Californication Nederland-track.

Op 6 april 2012 bracht Go Back to the Zoo hun tweede album uit, Shake A Wave. Het album werd geproduceerd door JB Meijers en Dennis van Leeuwen en is onder andere tot stand gekomen in Berlijn en Frankrijk. De release van Shake A Wave ging gepaard met een clubtour door heel Nederland. De Volkskrant noemt het een ‘lekkere rock-‘n-roll plaat’.

Op 12 april 2012 won de band tijdens de 3FM Awards twee prijzen. Ze kaapten zowel de award voor ‘Beste Band’ als de award voor ‘Beste Artiest Rock’ weg.