The Heinoos

The Heinoos

Ze zijn een beetje gek, flauwekullen er lustig op los en stil staan kunnen ze ook al niet. Wat ze dan wel kunnen? De meest fantastische hits uit de jaren ’60,’70 en ’80 op hun geheel eigenwijze aan elkaar breien.

Nummers van Hazes, Nena, Queen, Abba, Status Quo, De Dijk en vele, vele anderen… Ze komen allemaal voorbij en worden regelmatig afgewisseld met doldwaze medley’s van onder andere de Beach Boys, de Beatles en lekkere Hollandse meezingers. Het typische, pittige Heinoos-sausje waarmee ze het een en ander steevast overgieten, maakt het allemaal nóg lekkerder!

Coverbands… je hebt ze in alle soorten en maten maar de overeenkomsten zijn over het algemeen talrijker dan de verschillen. Dus wie zit er nog op een standaard band te wachten als er een prettig gestoorde live-band voor handen is die dat soort muziek op een aanstekelijke wijze combineert met een pittige presentatie en een gezonde dosis humor en bovendien een uiterst kleurrijk en beweeglijk gezelschap is? Niemand toch?! The Heinoos kortom, zijn er voor iedereen die herkenning wil maar toch de pure rauwheid van een échte band wil voelen. Voor voor wie wil horen, zien en swingen!

Alsof dit allemaal nog niet glorieus genoeg is, heeft de band vanaf begin 2003 Normaal-gitarist Jan Kolkman in haar gelederen! Sindsdien loopt het allemaal nóg beter en soepeler en rockt het er bij het uitgekiende hitrepertoire op los dat het een aard heeft! Om maar even een oubollige uitspraak uit de kast te halen.

Beduidend minder oubollig zijn gelukkig de optredens van The Heinoos, want elk jaar toert de band met een grotendeels vernieuwde show door het land. ‘Leuker Kunnen We Het Niet Maken’ luidt hun motto. En daarmee slaan de mannen de spijker op z’n kop!