Prinz Klauz

Prinz Klauz

“Je vergeet bijna dat het een coverband is … een geweldige rocksound”. “Die gasten zijn erg goed op elkaar ingespeeld, ontzettend strak, met een energie die je zelden ziet”. “Prachtig hoe het publiek er helemaal in op gaat. Heb ook echt staan te genieten” “Een uitgebalanceerde set met een hoog entertainmentgehalte”. “De beste muzikanten spelen vaak in coverbands, dat heeft Prinz Klauz weer bewezen”.

Prinz Klauz brengt powerrock; krachtige nummers op het snijvlak tussen rock en metal. De combinatie van bekende en minder bekende nummers, maakt de set herkenbaar en verrassend. Van Foo Fighter, Rammstein, Metallica en Muse tot Volbeat, Godsmack en Scorpions. De band pakt stevig uit maar laat ook zien dat het toegankelijk is voor een groter publiek. Dit heeft te maken met een bijzondere bandsamenstelling.

Het episch centrum tijdens een optreden ligt bij zanger John Klaus, wat ook de bandnaamkeuze verraadt. Waar sommigen wellicht enige gelijkenis vermoeden met wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus, gedraagt John zich op het podium allerminst Koninklijk. Prinz Klauz wordt geroemd vanwege het entertainmentgehalte; een combinatie van muziekkeuze en contact het met publiek.

De muzikale achtergrond van de bandleden varieert van theatermuziek tot death metal en alles ertussenin, wat een boeiend mengsel oplevert. Bij de oprichting eind 2010 klikte het direct en na het eerste optreden in maart 2011, ging het allemaal erg snel.

De bandleden zijn zelf prettig verrast door de flow waarin de band terecht is gekomen. Alles klopt; de muziek, het publiek, de sfeer. Ook de dames laat de “opwindende wijze” waarop de band op het podium staat, blijkbaar niet ongemoeid. De band heeft geen idee waar dat vandaan komt, maar neemt het compliment gretig in ontvangst.

Boek ze nu bij STEM Entertainment: Prinz Klauz; met een K en twee maal een Z !!