First Showband

First Showband

Na het uiteenvallen door een tragisch ongeval van de alom gerespecteerde “oude vertrouwde” First Showband kwam het initiatief van John Philippo de band te herformeren. Nog herstellende van de mentale en fysieke klap maar met ongekend enthousiasme zijn Henk Olydam en hijzelf met de wederopbouw van hun bedrijf begonnen. Inmiddels heeft de nieuwe bezetting zich geliefd gemaakt bij dancings, discotheken, bedrijfs- en prive-feesten en grote concerten.

Met zeven gezichten in dezelfde richting, is het streven naar een nieuw samen- werkingsverband met geluid- en lichtcrew met diezelfde professionaliteit en passie, een feit. Het eindproduct is zoals voorheen de muziek. En muziek is er nog altijd voor je plezier. Het blijft een mooi vak toch?

De band heeft een jonge uitstraling maar bestaat uit muzikanten met veel ervaring. De artiesten begeleiden ze op dezelfde professionele wijze als dat ze gewend zijn hun eigen repertoire te spelen. Het eigen repertoire wordt uiteraard up to date gehouden maar bestaat voor een groot deel ook uit Dance-Classics en andere tijdloze liedjes. Waar de gelegenheid het toelaat is de band in staat probleemloos om te schakelen naar eventueel “Easy-Listening” of traditionele dansmuziek.

Door de uitgebreide bezetting van multi-instrumentalisten gebruikmakend van drie keyboard-stacks, diverse blaasinstrumenten, Slagwerk, percussie, gitaar en bas, die allen over een zangstem beschikken, is het mogelijk uiteenlopende muziekstijlen authentiek te spelen. Met dit alles heeft First toch een eigen geluid weten te behouden wat nog een benadrukt wordt door vocaliste Sandra Abbink.