Embers

Embers

De band “The Embers” draait al vele jaren succesvol mee in het Nederlandse Rock/Pop/Soul & Dance Classics-circuit. De band is, dankzij een enorme speelervaring en een nooit aflatend enthousiasme, uitgegroeid tot een professionele coverband.

“The Embers” hebben onder meer op bedrijfsfeesten, studentenfeesten, bruiloften, gala’s en sportclubs gespeeld en weten dus elk soort feest naadloos aan te voelen. Daarom speelt de band geen vaste volgorde van nummers maar wordt het speelprogramma steeds ter plekke aangepast. Juist hierdoor ontstaat er interactie met het publiek en kan zich een maximaal goede sfeer ontwikkelen.

“The Embers” brengen diverse muziekstijlen: van Soul en Rock ‘n’ Roll tot stevige Rock en Reggae en zij onderscheiden zich van andere coverbands door veel nummers een eigen en vooral eigentijdse wending te geven. Dankzij de pompende ritmesectie, de in Soul en Rock gedrenkte vocalen, de spetterende blazers en de spectaculaire dansjes en acts wordt het gevarieerde repertoire op overtuigende wijze neergezet.

Het repertoire is zorgvuldig gekozen en bestaat zowel uit nummers van moderne artiesten zoals Alicia Keys, Robbie Williams en Shakira, als uit klassiekers van onder meer The Pointer Sisters, James Brown en The Blues Brothers. Maar ook nummers van Nederlandse artiesten zoals Anouk, De Dijk en Doe Maar komen aan bod.