12 keer 12

12 keer 12

12 keer 12 werd opgericht in het voorjaar van 2004. Tot voorjaar 2012 in de zelfde gedaante verkerend van, Jan-Willem Bennink zang / bas, Hendri Bredewold drums, gitarist en muziekdocent Jerry Hoekman gitaar en achtergrondzang.

Voorjaar 2012 heeft drummer Hendri Bredewold het stokje over gegeven aan ervaren drummer en tevens muziekdocent Tim Vriesema, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in bands als “Quaver” en “de Bierefluiters” Sinds het begin hebben de heren hun eigen kenmerkende geluid. Voor ze echter aan optreden toe waren speelden ze met Fred Pieters van Hot For Teacher (Van Halen coverband) in het Zwolse Hedon, voor het afstudeer project van Jerry Hoekman.

Inmiddels hebben ze al weer veel optredens op hun naam staan in diverse feesttenten, kroegen e.a. Ook stonden ze in oktober 2006 in de Melkweg Amsterdam in de voorrondes van een internationale talentenjacht. 12×12” is voortdurend aan de slag om de eigen identiteit nog verder te verbeteren. De doelstelling is dansbare covers spelen voor vermaak van uitgaand publiek in kroeg of op grotere feesten.

De band 12×12” speelt spetterende covers voor een avond vermaak voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.