Tim Douwsma

Presentator, acteur maar vooral zanger. Dat is de kernachtige samenvatting van Multi talent Tim Douwsma. De uit Friesland afkomstige artiest stond in de finale van het Nationale Song Festival. Met het aanstekelijke nummer “Undercover Lover” was hij een van de zes finalisten waarvan de winnaar Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival 2012 in Azerbeidzjan, waar de finale plaatsvondt.

“Ik heb de afgelopen jaren heel hard aan mijn carrière gewerkt en ben dan ook zo onvoorstelbaar blij dat ik in de finale van het Nationale Song Festival zit. Geloof me, dat is echt een enorme eer”, aldus de 24-jarige zanger.

De showbizz trok Tim al van jongs af aan. had. Tijdens zijn theateropleiding in Groningen, ontdekte Tim de liefde, en zijn talent, voor zingen. In 2007 greep hij zijn kans als deelnemer van het toenmalige SBS-programma So You Wannabe A Popstar: Tim werd vijfde en ging er vandoor met een platencontract en bracht zijn eerste singles ‘Wil Je Bij Me Blijven Slapen’ en ‘Ga uit’. Zijn duet ‘Een Zomeravond Met Jou’ – een samenwerking met collega presentator Monique Smit – behaalde een fraaie Top 10 notering.

Tim Douwsma is één van de zeven zangers/zangeressen is die in 2012 te zien was in het programma De Beste Zangers van Nederland.

Momenteel werkt Tim nauw samen met Monique Smit. Als Monique Smit en Tim Douwsma ook maar iets met elkaar gemeen hebben, dan is het wel hun gedrevenheid en passie voor entertainment en muziek. Monique en Tim zijn daarbij gezegend met een multi-talent en de showbizz zit bij beide al van jongs af aan in het bloed. Een klik tussen de twee is dan ook geen toeval en een samenwerking aangaan een logisch vervolg.

Smit en Douwsma kennen elkaar vanuit de wandelgangen bij de TROS, waarna een hernieuwde kennismaking plaatsvond bij het tv-programma ‘Sterren Dansen Op Het IJs’. Na de opname van het eerste, uptempo duet Een Zomeravond Met Jou, waarmee het duo in 2011 een eerste hit op hun naam zette, volgde er al snel een compleet album.

Monique Smit en Tim Douwsma: een uniek en ijzersterk duo. Vanaf heden zullen zij dan ook samen optreden in Nederland en België. Voor presentatie werkzaamheden zijn zij individueel te boeken.