Starkoo

Marco, zanger/entertainer in hart en nieren, is geboren in Amersfoort. Eind jaren tachtig gaat hij serieus beginnen met zingen, volgt hij zanglessen en is hij regelmatig te vinden op diverse talentenjachten. Al snel blijkt dat Marco talent heeft. Hij voelt zich op het podium echt thuis en het contact met zijn publiek is zijn sterke punt. Zo weet hij met de juiste muziekkeuze het publiek keer op keer naar zijn hand te zetten.

Na veel opgetreden te hebben in het Nederlandse kroegencircuit (o.a. als vaste zanger/ entertainer bij Bolle Jan (A’dam) en de Apres Ski Hut (R’dam) vond hij dat het tijd werd om zijn carrière definitief een serieuzere en professionelere wending te geven. Dit gebeurde doordat hij ten tijde van zijn eerst single (de dubbele A-kant Suzanne/Annabel) zijn artiestennaam omdoopte tot Starkoo en om zijn optredens wat meer kracht bij te zetten op ging treden met 2 danseressen: Tamara en Irene. Vanaf dat moment is het snel gegaan: door middel van hits, zowel in de hitlijsten als in het clubcircuit, als laat me nu toch niet alleen, zo ver weg, ik wil je, mag ik naar je kijken en dat ben jij is Starkoo uitgegroeid tot een zeer belangrijke naam in het partycircuit. Niet voor niets werd hij 3 x uitgeroepen tot beste Partyartiest van Nederland.

Inmiddels is Starkoo één van de meest optreden artiesten van Nederland en staat hij aan de vooravond van een nieuw avontuur, zijn ambitie is immers eindeloos. Hij heeft zelf een team samengesteld waarmee hij in zeer korte tijd de A-status als artiest hoopt te bereiken. Dit team bestaat naast het management en boekingskantoor waarmee hij al jaren samenwerkt uit producers Axel Lindelauf (ex-Volumia), Roy Moonen en Ricardo Schuëngel. De muzikanten die op het album (hoe heet het album?) uit 2006 meedoen liegen er in ieder geval niet om: Ton Dijkman (drummer Marco Borsato), Jayhorns (blazerssectie van o.a. Tom Jones, Paul Young en Marco Borsato), Axel Lindelauf (toetsenist Volumia), Pieter Vermeulen (gitarist Volumia) en percussionist Eddie Conard. Een voorproefje van dit album heeft het publiek al gekregen in de vorm van de single Vanavond, waar zeer goed op gereageerd werd.

Begin 2007 belsuit Starkoo een band samen te stellen met maar één doel voor ogen en dat is nog meer podiumspektakel in een nog hogere versnelling, maar dan live en in een subtieler jasje gestoken. Starkoo XL heet de band. Datzelfde jaar verschijnt het debuutalbum Ik ben wie ik ben, waarop de populaire vertolker van de nederpop laat horen in absolute topvorm te verkeren.