René Schuurmans

René Schuurmans is dé feestartiest van dit moment. Met hits als “Hela Ho”, “Als ik haar zie” en “Laat de zon in je hart” maakt René van ieder optreden een waar spektakel.

Al in de begin jaren kwamen de muzikale capaciteiten van René Schuurmans tot uiting en drumde Schuurmans als klein kereltje mee met optredens van diverse orkesten. Na de debuutsingle van René Schuurmans in 2003 “Op de Griekse Toer” en het succesnummer “Samen” besloot René zelf zijn melodielijnen en teksten te gaan schrijven.

Het creëren van een eigen sound, zijn vriendelijke voorkomen en zijn toegankelijkheid maken Rene Schuurmans uitermate geliefd bij het grote publiek en organisatoren van evenementen. Ook is René een graag geziene gast bij het groots opgezette Mega Piraten Festijn, de TROS Muziekfeesten, Regiotap, Hart voor Muziek en Brabant Party.

Laat de zon in je hart
Vele hits van René Schuurmans, waaronder “Diep in mijn Hart”, “Zomaar Verliefd” en “Samen met jou”, scoren hoog in de hitlijsten. Zijn laatste album, “Vanaf Vandaag”, stond wekenlang genoteerd op nummer 5 in de Mega Album Top 100. Maar zijn landelijke doorbraak kwam met de hitsingle ‘Laat de zon in je hart’. Deze single eindigde op de 18e plaats in de single top 100.

Na de succesvolle single “Handen in de Lucht” en de single “Kom bij me terug” nam René Schuurmans een volgende stap en tekende een nieuw platencontract bij CNR. 2009 werd een groots jaar voor deze spontane en talentvolle zanger! Zo scoorde hij hoge ogen met zijn nieuwe album ‘blij dat ik leef’, en de singles ‘kom bij me terug’, ‘lieve lotte’ en ‘blij dat ik leef’.

In september 2009, gaf René Schuurmans zijn meest spectaculaire liveconcert ooit. Hij trad op in een megatent met meer dan 6.000 bezoekers en dat allemaal in zijn eigen achtertuin in Sint-Michielsgestel! Met de vijftienkoppige René Schuurmans Megaband werd het een avond van feest, topzang en gezelligheid. Mede dankzij het optreden van mystery guest Lee Towers, die samen met René het duet ‘Suspicious Minds’ ten gehore bracht.

Is het leven niet mooi
In 2010 komt René Schuurmans met weer een populaire single. Dit keer ‘Is het leven niet mooi’ en eindigde op de 15e plaats in de Single top 100.

Toppers in Concert
In 2011 mocht hij drie keer optreden als pauzegast bij Toppers in Concert 2011 waar hij met een medley van zijn grootste feestknallers de uitbundige sfeer feilloos door wist te trekken. Bij al die echte ‘kroegenhits’ blijven de enorme zangkwaliteiten van de sympathieke zanger vaak onderbelicht. Inmiddels werkt René al weer geruime tijd aan zijn nieuwe studioalbum wat in september van dit jaar moet gaan verschijnen. Een album waarop hij naast partyrepertoire vooral laat zien tot de beste vocalisten van Nederland te behoren met een veelzijdig repertoire.

‘Met het partyrepertoire heb ik een stevige basis gelegd in het land met mijn nieuwe album is het tijd voor de cross-over en de volgende stap. Met geweldige liedjes, verrassende arrangementen en live muzikanten van top niveau wil ik mij graag ook van een andere kant laten zien. Naast de vertrouwde partyhits, die veelal geschreven zijn in de sfeer van mijn live optredens, bevat het album ook veel repertoire waarin ik mij vocaal van mijn beste kant kan laten zien. Ik wil de mensen verrassen en vermaken in 2012 en dat gaan we zeker doen!’ aldus René Schuurmans.

Laat de zon in je hart 2012
En dat is ook zeker gelukt! In 2012 brengt hij een nieuwe versie uit van ‘Laat de zon in je hart’. Ook komt René met een EK-versie van dit nummer genaamd ‘Oranje de kleur van ons hart’. Zijn laatste single van dit jaar is genaamd ‘Als het weekend is’. Kortom, René Schuurmans is een gegarandeerd succes!