Kraantje Pappie

Kraantje Pappie

”Feestie!” Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zichzelf eigen gemaakt en staat symbool voor zijn leven de afgelopen twee jaar.

In 2009 tekende hij op het label Noah’s Ark en verscheen de EP ‘Boulimia’, maar sinds 2012 is het hek echt van de dam. Na de release van de single ‘Waar Is Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kan Nederland simpelweg niet meer om hem heen. De messcherpe flow en humoristische teksten van Kraantje in combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Nightwatch (Noisia) bleek dus een gouden greep te zijn. En dat uit zich, nog meer dan op plaat, in de ijzersterke liveshow die Kraantje Pappie neerzet.

Hij deed sinds zijn landelijke doorbraak ruim 250 shows, van de grote poppodia (met o.a de Semi Bekend clubtour) tot aan grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland en Lowlands. Daarnaast trok hij afgelopen zomer langs de populaire vakantiebestemmingen als Lloret de Mar en Sunny Beach met een zomertour. Door deze vracht aan ervaring staat de liveshow, waarin hij ondersteund wordt door back-up mc Fiddox en DJ Nitty Wow, dan ook als een huis!

Mocht je Kraantje nog nooit live gezien hebben, is de kans groot dat je hem op radio of tv voorbij hebt zien komen. Hij is een graag geziene gast bij de landelijke media, doet wekelijks ‘De Week in Rap en Roer’ bij Giel Beelen op 3FM en is presentator bij BNN’s ‘De Social Club’. In België komt hij regelmatig over de vloer bij JIMTV en Studio Brussel en was hij te gast bij het populaire tv-programma ’Vrienden Van de Veire’.

Eind 2013 was Kraantje echter vooral weer veel in de studio te vinden om te werken aan ‘Crane II’. De opvolger van zijn debuutalbum wordt wederom geproduceerd door Nightwatch en brengt je meer Kraantje Pappie, maar dan nog beter. Met meer ervaring op zak weet hij zijn verhaal nog beter te vertellen en laat hij hier en daar meer zien en horen van de persoon Alex van der Zouwen. Het album verschijnt op 14 maart en wordt uiteraard weer gereleased op Noah’s Ark. De eerste single ‘Met Z’n Tweeën’ werd direct gebombardeerd tot 3FM Megahit.

Na de release van ‘Crane II’ trekt Kraantje Pappie in april samen met de Deventer hiphopformatie FATA (getekend op Kraantje Pappie’s eigen label Bankpioniers) langs diverse poppodia in Nederland en België met de ‘Crane II en Jongvolwassen clubtour’. Wat je moet meenemen naar een show van Kraantje? Breng je goede humeur, je geld voor bier of Bombay maar vooral je zin om heel erg hard te gaan. En zo begint het verhaal weer van voren af aan: ”Feestie!”

Kraantje Pappie boeken?
Als je Kraantje Pappie ook op jouw “Feestie” wil, neem je snel contact op met STEM Entertainment en vraag naar de mogelijkheden en prijzen.