Jeronimo

‘Ik leef voor muziek’ zegt Jeronimo, en dat is maar goed ook want muziek is een van de weinige constante factoren in het hectische leven van deze jonge artiest. Geboren in Brazilie werd hij al na 2 maanden geadopteerd door een Nederlandse familie. Toen hij tien jaar was gingen zijn ouders uit elkaar en verhuisde Jeronimo samen met zijn zus en zijn moeder, vanwege haar werk, naar het verre, zon overgoten, Sri Lanka. Daar zat hij op een internationale school en leerde hij vloeiend Engels te spreken.

Ruim twee jaar later, was de uitmuntende leerling weer terug in Nederland en mocht hij zelf zijn middelbare school uit kiezen. “Eigenlijk” herinnerd Jeronimo zich “koos ik voor een soort ‘high school musical’. Met andere woorden, een school waar onder andere, acteer, zang, fotografielessen werden gegeven naast het algemene vakkenpakket.

Toen Jeronimo 17 was, hoorde hij op school iets over een auditie. Carry Slee hield een grote open auditie voor haar tweede speelfilm ’timboektoe’. “ik deed meer mee voor de ervaring dan dat ik dacht dat ik echt een rol zou krijgen”. maar het werkte, want hij kreeg zijn eerste filmrol! “en hopelijk niet mijn laatste” voegt hij er snel aan toe, want acteren is naast zingen nog altijd mijn grote passie.

De huidige Jeronimo bereid zich echter voor op de release van zijn debuut album, een modern pop- album met invloeden van al zijn grote voorbeelden. Voor de opnamen van dit album reisde hij een jaar lang regelmatig naar Duitsland en Belgie om met een aantal succesvolle producers aan de diverse songs te werken. Hij heeft zelf de liedjes uitgekozen en zijn eerste single ‘I am no superman’ zelfs meegeschreven. In de studio bleek al snel dat hij precies wist wat hij wilde. Hij heeft van de eerste tot de laatste minuut bij alle opnames gezeten en was pas tevreden als de opname helemaal datgene was wat hij in zijn hoofd had.

Jeronimo beweert te leven voor muziek, maar ondanks zijn haarscherpe focus op zijn carriere blijft hij een gekke, lieve en spontane jonge knul. Jeronimo heeft de stem, het talent, de looks en de wilskracht om een internationale sensatie te worden, een soort Justin Timberlake voor de nieuwe generatie. Maar zolang als Jeronimo op het einde van de dag met zijn vrienden en vriendinnen kan – chillen- en naar muziek kan luisteren is Jeronimo in zijn element. Want uiteindelijk, zoals Jeronimo zelf zegt: ‘als je voor muziek leeft, is het leven een droom’.