Jannes

Jannes

Vier nr. 1 albums, Koning der Piraten, meer dan 500.000 verkochte cd’s, acht gouden platen, twee platina platen en nog steeds gaat hij op Volle Kracht vooruit! Dit kan over niemand anders dan Jannes gaan. Op 15 juni 2012 lanceerde de populaire volkszanger zijn twaalfde studio album ‘Op Volle Kracht’. Ook voor dit album heeft Jannes wederom samengewerkt met het bekende schrijvers/producers-duo Emile Hartkamp en Norus Padidar.

Lach, Leef en Geniet. Het zijn woorden die op het lijf geschreven zijn van populaire volkszanger Jannes. Woorden die de levenshouding van de sympathieke Drent tekenen, maar ook woorden die perfect de boodschap vertalen die hij al jaren naar zijn immer groeiende fanschare overbrengt. De compilatie Het Beste Van Jannes vatte in 2010 prachtig de eerste tien jaar in Jannes’ carrière samen. Een carrière waarin hij ontelbare hits scoorde, vrijwel iedere zomer met een volledig nieuw album kwam en waarmee hij – door meerdere malen uit het niets op de eerste plek de albumlijsten binnen te komen – hitgeschiedenis schreef. “Niet ik, maar mijn fans dat voor elkaar hebben gekregen. Zij kopen iedere keer weer massaal mijn albums”, zo stelt Jannes nuchter. “Voor hen wil ik dan ook elke keer weer een zo goed mogelijk album maken. Ditmaal hebben we daar extra lang de tijd voor genomen.”

Met ‘we’ doelt Jannes op hemzelf en zijn vaste producertandem Emile Hartkamp en Norus Padidar. Het drietal werkt al jaren intensief samen en heeft niet alleen voor Lach, Leef en Geniet het geluid van Jannes verder uitgediept maar ook voor het nieuwe album ‘Op Volle Kracht’. “Elk nieuw album van Jannes staat steevast voor feest en gezelligheid, met een paar ingetogen momenten”, aldus Emile Hartkamp. “Dat is al jaren zo en dat is gebleven. Maar Jannes heeft tijdens het proces heel duidelijk aangegeven welke extra impulsen hij zijn muziek wilde geven. Daar zijn we mee aan de gang gegaan.

Voor Jannes en zijn team is er nog genoeg te dromen, maar daarbij zijn ze ook realistisch. Hartkamp: “Het is heel bijzonder dat Jannes als artiest tot nu toe vrijwel geen last heeft gehad van de instortende cd-markt. Zijn fans zijn enorm trouw en waar je bij anderen de verkoop ziet teruglopen, blijft die van Jannes op peil. Alleen daarom al willen we keer op keer een album maken dat nét even een andere twist heeft dan het vorige. Maar het gaat daarna natuurlijk niet vanzelf, dus werkt het hele team hard om Nederland te laten weten dat Op Volle Kracht er is.”

Zo zorgde de eerste single ‘Ik wil ’n Boerenmeid’ al voor een hoop commotie, aangezien Jannes met een tractor door de chique Amsterdamse straat de PC Hooftstraat te zien was en al het verkeer ophield.

Wie naar zjjn oeuvre kijkt, kan maar moeilijk voorstellen dat Jannes ‘pas’ een jaar of tien professioneel in het vak zit. Twaalf reguliere albums, een kerst-cd, ontelbare singles en een verzamelaar maakt de collectie compleet. Naast deze bijzondere prestaties komt binnenkort ook zijn langgekoesterde droom uit aangezien de sympathieke Drentenaar op 8 september zijn eerste concert geeft in de Rotterdamse Ahoy. Voor ruim 15.000 fans zal Jannes een spectaculaire show geven waar kosten nog moeite worden gespaard. Onder begeleiding van een 16-koppige live band zal Jannes zijn grootste hits als ‘Adio Amore’, ‘Mijn Naam is Jannes’, ‘Beetje Meer’ en ‘Zwevend naar Geluk’ live ten gehore brengen.