George Baker

George Baker

De carrière van George Baker nam een aanvang in 1967, toen hij solliciteerde als zanger bij de plaatselijk beroemde band Soul Invention.

George Baker Selection
In 1969 deed de band auditie bij platenlabel Negram, waar een drietal composities van de hand van George Baker werd opgenomen, waaronder het inmiddels bijna legendarische “Little Green Bag”. De bandnaam was inmiddels omgedoopt in George Baker Selection. Dj Lex Harding was de eerste die het plaatje draaide, met het commentaar: “laten we hopen dat dit geen eendagsvlieg is”.

Una Paloma Blanca
Dat George Baker zeker geen eendagsvlieg is gebleken, mag inmiddels bekend zijn. Titels als “Dear Ann”, “Nathalie”, “Tonight”, Holy Day”, “baby blue”, “Sing a song of love” en natuurlijk de giga-hit “Paloma Blanca”, die wereldwijd in maar liefst 125 verschillende versies is verschenen.

“Little Green Bag” was de aanloop naar een lange en wereldwijde carrière van een van de meest onderschatte Nederlandse artiesten. Maar liefst 600 composities kwamen er van de hand van Hans Bouwens (de echte naam waaronder George Baker geboren is), hetgeen resulteerde in het gigantische aantal van 20 miljoen verkochte platen.

Na een korte carrière-break tussen 1981 en 1985 kwam George Baker weer ijzersterk terug met de mega-hit “Santa Lucia by night”, waarmee meteen weer buitenlands sukses een feit was.

Al meer dan 30 jaar is Hans Bouwens/George Baker nu actief en aan het succes lijkt geen eind te komen.

Reservoir Dogs
Door de cult-film “Reservoir Dogs”, waarin “Little Green Bag” als soundtrack prominent is te horen, is dit nummer na 30 jaar weer een gigantische hit te worden. In diverse landen wordt dezelfde tune gebruikt bij reclame-filmpjes, zoals in Japan, waar George Bakers “Little Green Bag” dankzij een zeer populair whiskeymerk lange tijd in de top10 heeft gestaan.

Wilt u uw publiek tracteren op een wereldster van hollandse bodem, dan is de keus niet moeilijk. Boek vandaag nog George Baker bij STEM Entertainment!