Bouke

Bouke is geboren in Emmen (Drenthe). Hij zong op jonge leeftijd thuis al mee met de liedjes die zijn vader speelde op de accordeon. Zijn grote idolen waren Jackie Wilson, Elvis Presley en Tom Jones.

Bouke wordt met recht ingeschaald bij de beste vocalisten van ons land. In een spetterende finale op vrijdag 28 augustus 2009 van het RTL 4 programma “Waar is Elvis?!”, heeft Bouke heel Nederland laten zien dat Elvis nog leeft. Bouke won met deze finale een reis naar Las Vegas en een optreden in Carré. In Memphis (USA) heeft hij destijds een aantal liedjes opgenomen met Glen D. Hardin, de pianist van Elvis Presley.

Inmiddels heeft Bouke meerdere Elvis concerten op zijn naam staan met de TCB Band van Elvis Presley. In augustus 2012 was Bouke uitgenodigd om in Memphis (USA) een concert te geven:

‘Het optreden van Bouke op 16 augustus 2012 op de terreinen van Graceland, heeft voor grote opschudding gezorgd. Wie aanwezig was en Bouke (nog) niet kende, had maar één vraag: wie is die jonge zanger die de hele tent op zijn kop krijgt? Wie Bouke wel kende, moet erkennen dat dit het allerbeste optreden van hem ooit was. Het publiek at uit zijn hand en bleef maar vragen om ‘more, more, more’. Ze lieten hem niet gaan. Ook het Nederlandse persbureau ANP was present en had een Amerikaanse ploeg ingehuurd om het optreden van Bouke te verslaan. Dit is hun verslag: “De Nederlander Bouke Scholten uit Emmen was donderdag de uitverkorene om op de 35e sterfdag van Elvis Presley een concert te geven op Graceland, het landgoed waar ‘The King’ woonde en begraven ligt. De Nederlandse zanger trad 1,5 uur lang op bij de herdenking”. “Kippenvel. Het was echt geweldig”, aldus Bouke na zijn optreden. “Ik was heel zenuwachtig, maar toen ik eenmaal op het podium stond was het genieten”.

Twee nummers had de zanger nodig om het publiek, dat uit ongeveer 800 Elvis-fans van over de hele wereld bestond, met zich mee te krijgen. “Veel mensen kenden mij natuurlijk niet, dus ze moesten heel even aan me wennen. Ik ben geen Elvis-imitator, maar ik doe het op mijn eigen manier. Maar na die twee nummers ging het publiek helemaal los”.

Het hoogtepunt was de klassieker Suspicious Minds. “Ik wilde niet meer stoppen. Ik stond daar maar mooi, als simpele jongen uit Nederland. Het was echt een van mooiste momenten uit mijn leven”.

De zanger won het televisieprogramma Waar is Elvis? en kwam zo in contact met de fanclub ElvisMatters. Die fanclub zorgde ervoor dat Scholten met de bandleden van Elvis kon spelen op 16 augustus 2012, op Graceland. Nu al zijn er plannen om dit unieke concert volgend jaar te herhalen’ (bron: www.elvismatters.com).

Met een wereldrepertoire is Bouke een topact op elk feest! “I cry” is de laatst uitgekomen single van Bouke, afkomstig van het Engelstalige album “For the good times”.