Samantha Steenwijk

Wie de laatste jaren Samantha Steenwijk in actie heeft gezien, zal zich moeilijk kunnen voorstellen dat de zangeres lange tijd te verlegen was voor de bühne. De 25-jarige Samantha weet tegenwoordig als geen andere een feestje te bouwen. Met haar eigenzinnige interpretatie van het Nederlandstalige lied stuwt ze grote en kleine zalen naar euforische hoogtes.

De belangrijke stap van douchecabine naar podium vond plaats in 2006. Op aandringen van haar ouders, die al jaren genoten van haar ‘badkamerconcerten’, schreef Samantha zich in bij een grote Haagse talentenjacht. In meerdere voorrondes zong ze al haar tegenstanders voorbij, om uiteindelijk ook in de finale te triomferen.

De triomf vroeg natuurlijk om meer en zo geschiedde. In 2006 en 2007 lanceerde Samantha een aantal goed ontvangen singles. Helaas sloeg in 2008 het noodlot toe in de vorm van een poliep op Samantha’s overbelaste stembanden. Een operatie en een half jaar gedwongen rust volgden. Met hulp van stemcoaches Barbara Goes en Rob Stallinga kreeg Samantha gelukkig weer haar oude stem terug.

Met haar single Kom Ga Met Mij Mee! maakt Samantha in 2009 een vliegende rentree. Dankzij dit vrolijke, catchy nummer wordt ze Talent van de maand op het populaire themakanaal Sterren.nl van de TROS. Daar was ze dan, met een eerste stap richting het professionele circuit. Het voorprogramma van Gerard Joling in de vallei van Spaarnwoude, het Mega Piraten Festijn in het GelreDome, de Go Apres Ski in Ahoy – vanaf 2009 begint het balletje steeds sneller te rollen voor Samantha Steenwijk.

Als klap op de vuurpijl gaat Samantha in 2011 diverse singles opnemen met Edwin van Hoevelaak, producent van vele grote namen uit de Nederlandstalige scene en winnaar van evenveel gouden en platina albums. De eerste single ‘Wat ik voel’ verschijnt in September 2011. De singles doen recht aan Samantha’s unieke talent voor het creëren van een positieve, energieke sfeer.

De toekomst? Als het aan Samantha ligt glorieus, inclusief uitverkochte stadions en natuurlijk een eigen kledinglijn met veel vrolijke kleuren. Zover is het nog niet. Gesponsord door Boswandeling, staat de komende tijd in het teken van hard werken en veel optreden. Voor de goede orde: met ontzettend veel plezier en enthousiasme. Want wat is er nou mooier dan mensen tot grote muzikale vreugde drijven. En laat dat nu net zijn wat de ooit zo verlegen Samantha als geen ander kan.