Monique Smit

In 2008 maakte Monique Smit haar succesvolle albumdebuut Stel Je Voor, dat maar liefst vier hits bevatte: ‘Wild’, ‘Blijf Je Vanavond Bij Mij’, ‘Vrouwenalfabet’ en ‘Stel Je Voor’. Nu, twee jaar later, komt de inmiddels 21-jarige Volendamse met haar tweede album, met daarop 13 speelse liedjes over liefde, vriendschap en feesten.

Voor dit album werkte Monique samen met producer Edwin de Groot, die verantwoordelijk is voor hits van o.a. Jeroen van der Boom en Yes-R. “We hebben veel gepraat over wat ik wilde met mijn muziek. We hebben verschillende dingen uitgeprobeerd en dit album is daarvan het resultaat”, aldus Monique. De meeste liedjes zijn door Edwin geschreven, maar er zijn ook bijdragen van Jan Dulles (3JS) en Fluitsma & Van Tijn.

De eerste kennismaking met het album is het vrolijke ‘Feest Voor Twee’, dat begin mei 2010 op single verscheen. Het zomerse liedje met pakkend refrein doet het goed op de piratenfeesten waar Monique een graag geziene gaste is. Een nummer als ‘Vlinder’ daarentegen, laat een meer serieuze kant van de blonde zangeres zien.

Toch is het vooral luchtige vrolijkheid die naar voren komt op het album, met goede reden aldus Monique: “Ik was heel erg verliefd tijdens de opnames.” Dat hoor je terug in liedjes als ‘Een Lange Nacht’, ‘Ik Wil Alleen Bij Jou Zijn’ (met blazers!) en het reggaeachtige ‘Maak Je Move’. Een grappige uitzondering op dat thema is ‘Pak Me Dan Als Je Kan’ dat gaat over haar nieuwe auto. “Dat leek me een leuk onderwerp. Het is weer eens wat anders!”

Sinds haar doorbraak met debuutsingle ‘Wild’ gaat het heel goed met de carrière van Monique. Ze treedt op in het hele land, presenteert inmiddels 2,5 jaar de Kids Top 20 en is nu ook VJ van het muziekprogramma Wild Van Muziek van het digitale TV-kanaal Sterren.nl. In twee jaar tijd is Monique van een onzekere debutante uitgegroeid tot een volleerde professional, zowel als presentatrice als zangeres en performer. “Toen ik begon werd ik op allerlei vlakken voor de leeuwen geworpen. Niemand heeft me ooit verteld wat ik moest doen en hoe. Ik moest zelf ontdekken wat werkte. Ik had mijn stem nog niet onder controle en had gewoon trillende kaken van de zenuwen voor ik op moest. Nu voelt het juist lekker, ben ik totaal ontspannen. Dat komt puur door de ervaring die ik heb opgedaan met optredens in het land en mijn presentatiewerk.”