Marianne Weber

Marianne Weber heeft inmiddels meer dan 1 miljoen albums verkocht; een resultaat waar menig artiest jaloers op mag zijn. Niet voor niets wordt Marianne Weber de Koningin van het Levenslied genoemd. Marianne Weber verdient deze eervolle titel dan ook absoluut, zoals ze ook weer laat horen op haar album Lichtjes In Jouw Ogen. Het is, net als haar vorige album Hartje van Goud, een zeer gevarieerd album geworden, met dezelfde verscheidenheid aan mooie melodieën en herkenbare teksten over liefde, vreugde en verdriet. Drie emoties die heel dicht bij elkaar liggen en die Marianne Weber perfect weet te verwoorden in haar levensliedjes.

Toen ze in 1992 in contact kwam met de succesvolle producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg, die haar eerste solohit “Ik Weet Dat Er Een Ander Is” schreven, was de eerste top 10 hit geboren. Haar debuutalbum werd in 1993 goud, en Marianne Weber kreeg de award uitgereikt door haar grote voorbeeld De Zangeres Zonder Naam. Daarna volgen de successen elkaar daarna in hoog tempo op. Haar 2e album Diep in mijn Hart, waarvan de single “Schrijf Me Nooit Geen Mooie Brieven Meer” binnen 2 weken op Nr.1 stond, werd in 1994 met goud beloond en uitgereikt door Andre Hazes. Hetzelfde jaar kreeg Marianne Weber de erkenning vanuit de platenbranche toen ze werd onderscheiden met een Edison in de categorie ‘levenslied’.

In 1995 kreeg Marianne Weber goud voor haar album “Alles In Het Leven” en twee jaar later kreeg zij een gouden album voor “Morgen Wordt Het Anders”. De studioalbums die volgden, Jou Vergeet Ik Niet en Alleen Voor Jou, waren ook uiterst succesvol.

Frans Bauer en Marianne Weber
Tot Marianne Weber’s grootste successen behoort ook de samenwerking met Frans Bauer. Met hem nam zij het duettenalbum “De Regenboog” op met de gelijknamige Nr.1 hitsingle, waarvoor zij een platina single kregen dankzij de verkoop van maar liefst 75.000 singles binnen 1 week. Het gezamenlijke album van Marianne Weber en Frans Bauer brak alle records door in één dag, 302.000 exemplaren te verkopen, wat een vermelding in het Guinness Book of Records opleverde.

Dit album werd beloond met 3x platina in november 1997. Ook de gezamenlijke single “Wat Ik Zou Willen”, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede, was goed voor een platina single award. Het daarna volgende duettenalbum met Frans Bauer “Wat Ik Zou Willen” werd in Nederland dubbel goud en ook in België werd het album beloond met goud.

Vanaf 2001 is Marianne Weber regelmatig te zien in het theater. Deze concerten bieden haar de uitgelezen mogelijkheid om haar fans te bedanken voor hun steun. Het maakt daarbij niet uit of ze in kleine of grote zalen staat. Marianne Weber heeft drie theatertours gedaan met in totaal zo’n 50.000 bezoekers. “Ik sta met net zoveel plezier in kleine cafeetjes als in een theater of een feesttent. Ik doe het allemaal met evenveel liefde.”

Marianne Weber blijft altijd op zoek naar vernieuwing, om het voor haar zelf en voor haar fans spannend te houden. Eind 2001 verraste Marianne Weber met het met goud bekroonde album “Country & Weber”. Hierop vertolkt zij bekende countryhits op geheel eigen wijze, en het nummer “De Vredesduif” werd een absolute hit in het land.

Als vurig voorstander en liefhebber van het genre is Marianne Weber dan ook zeer verguld met de huidige opmars van het Nederlandstalige genre. “Ik ben er trots op dat er zoveel nieuwe aanwas is. Dat betekent dat mijn levenslied, waar ik zo zielsveel van hou, blijft bestaan.”

De Italiaan
Als voorloper van haar album “Lichtjes in jouw ogen” verscheen in februari 2006 haar nieuwe single “De Italiaan”, deze schoot de single top 100 binnen van niets op Nr.11. Op het nieuwe album geeft Marianne Weber haar visie op liefde, verdriet en geluk zoals alleen zij dat kan. Het is een echt levenslied album geworden, maar bevat ook feestelijke nummers die steevast een hele kroeg aan de polonaise krijgen.

Op 4 Oktober 2006 heeft Marianne Weber alweer haar zoveelste gouden album mogen ontvangen, dit maal voor de verkoop van meer dan 35000 exemplaren van het album “Lichtjes in jouw ogen”. Dit gouden exemplaar werd uitgereikt door niemand minder dan “Julio Iglesias”.

Tranen van geluk
Op 30 Augustus 2007 kreeg Marianne Weber haar album uitgereikt, “Tranen van geluk”, dit album zal ongetwijfeld de gouden of misschien de platina status halen. Met een fantastische single ‘Een meisje huilt” geeft Marianne een duidelijk signaal naar de buitenwereld af. Dit zeer emotionele nummer heeft inmiddels vele harten geraakt en stof doen opwaaien.

Marianne Weber en Frans Bauer hebben in Oktober 2008 een duetten album uitgebracht welke binnen no-time op de nummer 1 positie terecht kwam en waar er binnen 2 weken ruim 75 duizend exemplaren van verkocht werden. Als bekroning op dit fantastische project stonden zij samen begin december 2008, 5 maal in Ahoy.

Sieneke
In januari 2010 schuift ze zangeres Sieneke naar voren voor het deelnemen aan het Songfestival.  Met het nummer ‘Ik ben verliefd’ vertegenwoordigt Sieneke Nederland op het Songfestival.

In 2011 presenteert Marianne haar nieuwe album genaamd ‘Jouw lach’. In 2012 zit Marianne 20 jaar in het vak en dit viert ze met een groot concert in Rotterdam.