Dewi

Zangeres Dewi Pechler, geboren op 9 september 1983 te Dokkum, zette haar eerste stappen in de entertainment direct op een groot en bekend podium; namelijk de eerste editie van Idols Nederland.

Idols
Haar populariteit groeide en Dewi heeft het tot de 4e plaats weten te schoppen. Deze Idols hype maakt haar van de een op de andere dag niet alleen een erkend zangeres maar ook een bekende Nederlander. Velen herinneren zich Dewi nog wel, zeker ook vanwege haar opvallende verschijning met haar dreadlocks en kleurrijke outfits.

Eerste album: ‘Know Me’
Na Idols kwam haar eerste solo album uit (oktober 2003), genaamd “Know Me”. Hieruit kwamen maar liefst twee hits voort; “Left of Center” en “Amazing”. Daarnaast maakte ze ook een duet met de winnaar van Idols 2002, “When you walk in the room” en zong ze op het eerste album van Jim (“Why”) en ook achtergrond op het eerste album van Jamai. “Know me” behaalde een top-5 positie in de album top 100 en ze trad op in locaties als Ahoy, Heineken Music Hall, Paradiso, 013, enzovoorts.

Musical ‘Hair’
In de tussentijd heeft ze ook nog meegespeeld in de Musical HAIR. Ze zong het nummer “Aquarius” en opende daarmee deze bekende musical. Deze tour vond plaats van september 2007 t/m april 2008.

Tweede cd: ‘True To My Soul’
Deze cd verscheen in april 2008, tezamen met een DVD met daarop de ‘making off’ van de cd. Dewi was overal bij betrokken. Van de album cover tot de volgorde van de liedjes op de cd. Dewi heeft deze cd opgenomen in de huiskamer van haar ouderlijk huis in Friesland, deze bouwden zij om tot studio. Deze intimiteit is terug te horen in de nummers.

Theatertour
Ter promotie van haar nieuwe album De première hiervan was op 4 oktober 2008 in theater “De Meervaart”. In deze show zong ze eigen materiaal en jazz materiaal aansluitend op haar cd. Hiermee bewijst ze dat ze nog meer gegroeid is en haar liefde voor muziek wil aanduiden. Deze tour zal duurde tot eind januari 2009.

Nieuw management, nieuw platenlabel
Dewi heeft uit deze ervaringen de conclusie getrokken, dat je als artiest vooral je eigen sound moet hebben, maar ook commercieel moet gaan denken, wil je in de spotlights blijven. Dat, samen met een nieuw management (Dynamic events) en platenlabel (Diesel Joy records), heeft geresulteerd in de release van ‘SOUR’, september 2010.

Popstars
Dewi kreeg middels het nieuwe SBS concept ‘Mysterie popstar”, waarvoor zij was uitgenodigd, de kans om wekelijks 1,5 miljoen kijkers te laten zien hoezeer zij als artiest was gegroeid, weet was ze wil en qua uiterlijk niet langer de kleurrijke puber uit de Idols periode is. Dewi is een prachtige volwassen vrouw met een volwassen stemgeluid is geworden. Dit programma werd uitgezonden met vele liveshow, van September 2009 tot Januari 2010 en ze behaalde de 4e plaats.

SOUR!
Nog voor de officiële release heeft plaatsgevonden, bestormde deze single al de diverse hitlijsten. De muziekindustrie, radiozenders en fans ontvangen de single erg goed. Dat de fans Dewi trouw zijn gebleven naar al die jaren is iets waar we op hoopten, maar toch heeft de hoeveelheid interesse en downloads van haar single ons prettig verrast.

Album
Er is interesse getoond door buitenlandse partijen, alle reden dus om te besluiten tot het produceren van een album met een internationale release!