Bonnie St. Claire

In 1967 kreeg ze van Peter Koelewijn een platencontract en bracht haar eerste single uit, wat haar meteen een tipparade notering oplevert, volgde in 1970 haar grote doorbraak met de hit “I won’t stand between them”. Hij is het die Bonnie naar ongekende hoogten stuwt en haar in 1972 koppelt aan de popgroep “Unit Gloria”, eveneens een schot in de roos. De single “Clap your hands and stamp your feet” schopt het in december 1972 tot de derde plaats in de hitparade en niet alleen in Nederland. Ook Duitsland en Scandinavië sluiten haar in hun hart.

Dan besluit Bonnie het in 1976 over een heel andere boeg te gooien. Met de smartlap “Dokter Bernhard” verrast ze vriend en vijand, zelf zal ze hier later over zeggen: “Muziek is emotie en als die emotie echt is maakt het niet uit of ik nu een smartlap, een mooie ballad of een stampende popsong sta te zingen”. Dr. Bernhard levert haar een zevende plaats op in de Nederlandse top 40.

Een reeks grote hits volgen elkaar in rap tempo op, o.a. “Pierrot”, “Bonnie kom je buiten spelen” en de ballad “De Roos”. Bonnie St. Claire bewijst hiermee een vaste plaats te hebben veroverd in het doorgaans vluchtige wereldje van de Nederlandse showbizz. Dit bewijst zij wederom als haar vriend en inspirator Benny Neyman een aantal prachtige teksten voor haar schrijft. “Sla je arm om me heen” geldt nog steeds als een van haar mooiste songs.

Diverse duetten worden aan het vinyl toevertrouwd, waaronder met Benny Neyman de hit “Verder valt het wel mee” en met collega José Hoebee hits als “Cassandra” en “Zoals vrienden doen”.

In 1991 is er voor Bonnie een grote hit “Morgen wordt alles anders” en wordt ze tevens uitgeroepen tot één van de drie populairste zangeressen van ons land.

In 2007 schitterde zij 2 dagen in een uitverkocht Ahoy, als gast in het concert “Stout en Nieuw” van Gerard Joling en kreeg zij met haar nummers de hele zaal als vanouds op zijn kop!