Anita Meijer

Op 29 oktober 1954 werd Anita Meijer geboren in Rotterdam-Zuid als jongste uit een gezin van drie. Anita was voor het eerst op de elfjarige leeftijd op de Nederlandse televisie te zien, in het legendarische kinder Tv-programma ‘Stuif Es In’. De jaren daarna heeft zij onder verschillende namen singletjes uitgebracht en op veel Nederlandse producties als achtergrondzangeres gezongen. Hierdoor kwam zijn in contact met Hans Vermeulen. Hij schreef voor haar het bekende ‘The Alternative Way’ en dat was begin 1976 Anita’s doorbraak als solozangeres.

In de jaren 1976-1979 zong Anita ook in de band Rainbow Train, die ook door Hans Vermeulen was opgericht. Eind jaren 70, na de tweede LP ‘Love You Too Much’ besloten Anita en Hans ieder hun eigen weg te gaan. Anita kreeg een nieuwe producer, Martin Duiser. In 1981 leidde dit tot de gigantische hit ‘Why, Tell Me Why’.

In 1984 koos Anita voor een nieuwe uitdaging. Zij maakte als eerste Nederlandse vrouwelijke artiest een videoclip, behorend bij het nummer ‘Heart of Stone’. In december 1985 was Anita te gast tijdens het ‘Gala of the Year’ van Lee Towers. Hier zong zij met hem het nummer ‘Run to You’.

Begin 1992 sloeg Anita een nieuwe weg in er volgde een verandering van producer. ‘Music Music (This is Why)’ was het eerste singleresultaat van deze vernieuwing. De laatste jaren is zij het wat rustiger aan gaan doen. Ze wou meer tijd doorbrengen met haar opgroeiende dochter. Ze is nog wel in het land te zien, maar meer en meer op personeelsfeesten, gala?s en dergelijke en minder in de discotheken en feesttenten. In oktober 2000 heeft Anita wederom geschitterd in Ahoy tijdens de laatste ‘Gala’s of the Year’ van Lee Towers. Begin 2001 verscheen de CD Spanish Guitar met daarop o.a. allerlei Latin nummers. In 2001 vierde Anita haar 25-jarig artiestenjubileum. Op 27 april 2001 is zij geridderd tot Orde van OranjeRidder.

In 2009 neemt Anita een nieuwe stap in haar carrière en neemt ze samen met het Metropole orkest het album ‘Tears go by’ op. Dit album bevat klassieke popnummers waar Anita een speciale binding mee heeft. Hiervan werd een live registratie gemaakt, welke op TV werd uitgezonden.