Mais Girls

Mais Girls

Met een vette knipoog naar de Spice Girls laten sinds begin 1998 de Mais Girls hun stemmen over de landelijke akkers klinken. De Mais Girls hebben niets tegen de Spice Girls als zodanig. Op hun eerste single ‘De boerenmeiden van het platteland’ rekenen de Mais Girls af met de arrogantie van de grote stad. Ze zingen kun kwaliteiten op de muziek van eigen land; de boerenrock.

De Boerenmeiden genieten van het leven, lekker eten en drinken en het figuur is niet het belangrijkste. Ze blijven in elk geval gewoon. Ze spelen niet de boerenmeid, maar zijn het.

Bedenker van de groep is Willy Oosterhuis, programmamaker bij RTV Oost. Voor zijn programma ‘Willy’ trekt hij met camera door Overijssel en ritzelt en regelt van alles. Zo ontmoette Willy het 9 jarige jochie Martijn. Hij vierde een feestje, omdat hij een jaar niet in het ziekenhuis had gelegen. Samen hebben ze een prachtig feestje gevierd met tot slot een optreden van vier boerenmeiden. Vier boerenmeiden, die door Willy op zijn onnavolgbare wijze waren overvallen: “Kun ie plat proaten”, “Kun ie zing’n”, “Wil ie dan in ‘n boerenmeidengroep?”. Een boerenmeid reageert spontaan en vooral ook nuchter. Een grap is altijd lachen, dus waarom ook niet?

Niemand had kunnen vermoeden, dat de grap zo uit de hand zou lopen. Eén optreden in discotheek Dika van de Kruusweg en één optreden voor een vol FC Twente-stadion en er was geen weg meer terug. Platenmaatschappij Bunny en Artiestenbureau Dutch Artists Management namen de Mias Girls onder contract en de eerste single, geproduceerd door Jan Eppink, raakt de plattelanders recht in het hart. En niet alleen de plattelanders, want er is geen radio- of TV-station of de Mais Girls zijn er wel geweest.

De diverse hitlijsten strooien met hoge noteringen en de Mais Girls toeren door het hele land en leggen elke tent plat: “Goaj met oons hen stappen, nao dan hej een bult plezier”.