Lisa, Amy en Shelley

Voordat Lisa, Amy en Shelley meededen aan de voorrondes van het Junior Songfestival hadden ze nog nooit zangles gehad. Toch zongen ze loepzuiver en in perfecte harmonie. Natuurtalenten dus! En dat bleek wel toen Amy en Shelley (toen 11) en hun een jaar oudere zus Lisa Nederland mochten vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van het Junior Songfestival 2007!

Het liedje Adem In, Adem Uit waarmee ze deelnamen aan het songfestival, hebben de zusjes zelf bedacht. Het gaat over het milieu. “Je hoort en ziet heel veel op radio en tv over de opwarming van de aarde. Ook op school wordt er vaak over verteld. Zo kwamen we op het idee om deze tekst te schrijven”, vertellen de meiden. Ook de melodie van het liedje komt van hen zelf. “We zijn bij elkaar gaan zitten en hebben gekeken wat wij mooie melodietjes vonden. Die hebben we bij elkaar gevoegd en dat is uiteindelijk dit liedje geworden. Maar toen we waren uitgekozen om mee te doen, heeft een producer het nog wel een beetje aangepast”, zeggen ze er eerlijk bij.

Natuurlijk hoopten Lisa, Amy & Shelley dat hun nummer in de smaak zou vallen, maar dat ze alle voorrondes, de halve finale en de finale zouden winnen, hadden ze nooit durven dromen. “Iedere keer dat we weer een stap verder waren, wilden we nog harder knallen”, vertellen ze enthousiast. Dat is dus gelukt.

Alles rondom de optredens vonden de meiden geweldig. “We kregen coaching, zangtraining en dansles in de Dansacademie van Lucia Marthas. Het was te gek om ineens in zo’n professionele dansstudio te staan!” Maar het allerleukste vonden Lisa, Amy & Shelley die grote finale show in Ahoy’. De zusjes stralen als ze vertellen: “Driekwart van Ahoy’ kwam voor ons. Toen we opkwamen begonnen alle fans te juichen en te gillen. Dat was zo cool!”. Uiteindelijk wonnen ze niet, maar daar hebben ze geen traan om gelaten. “Achter de schermen waren heel veel kids aan het huilen en dramatisch aan het doen, maar wij helemaal niet. Wij liepen te zingen en te stuiteren. We vonden het zo geweldig dat we in Ahoy’ hadden opgetreden en dachten alleen maar: dit willen we vaker!”

Sindsdien heeft het zang- en dansvirus Lisa, Amy & Shelley helemaal te pakken. Natuurlijk moeten ze ook gewoon naar school, maar als het even kan, zijn ze aan het zingen en dansen. Ook de fans kunnen dat waarderen. Dat blijkt wel uit het feit dat sommige YouTube filmpjes van de meiden meer dan een miljoen keer bekeken zijn!

Op 2 mei komt de opvolger van Adem In, Adem Uit. De tweede single heet: Zet ‘m Op! en gaat erover dat je moet geloven in jezelf. Eigenlijk hebben alle liedjes die Lisa, Amy & Shelley maken wel een boodschap. “Maar we zingen wel gewoon over dingen die meiden van onze leeftijd bezig houden hoor”, zeggen ze. “Bijvoorbeeld over school, verliefd zijn of bang zijn en over dat wij met z’n drietjes altijd samen zijn”.

Begin juni komt er een heel album 300% uit waar deze liedjes allemaal op staan. Op dit moment zijn ze nog druk bezig met de opnames en ze worden daarbij geholpen door niemand minder dan componist en producer Tjeerd Oosterhuis. De zussen zijn daar hartstikke trots op, maar dat wil niet zeggen dat ze alles aan Tjeerd overlaten. “Ongeveer de helft van de liedjes zijn onze eigen ideeën en de andere helft komt van Tjeerd”, leggen ze uit. De liedjes die ze zelf bedenken, worden uiteindelijk geschreven door de vader van het drietal. “Het is niet zijn beroep, maar hij vindt het gewoon heel leuk om te doen. Wij vertellen hem waar de tekst over moet gaan en hoe het moet klinken en met z’n vieren gaan we dan aan de slag.”

Op het album, dat nog geen titel heeft, zingen zowel Lisa, Amy als Shelley ook ieder 1 eigen nummer. De rest zingen ze uiteraard met z’n drieën, zoals ze bijna alles met z’n drieën doen. Hebben ze dan nooit ruzie eigenlijk? De meiden moeten hard lachen om die vraag. “Natuurlijk wel! Net als alle zusjes of vriendinnen. Alleen duurt dat nooit heel lang!”

Vanaf 9 april kunnen de fans met eigen ogen zien of de meiden inderdaad wel eens kibbelen. Vanaf die datum staat namelijk Ons Dagboek op You Tube waarin je ziet wat Lisa, Amy & Shelley allemaal meemaken. Optredens, video opnames, foto shoots, noem maar op. De camera gaat dus overal mee naartoe en daarom hebben ze ‘m ook maar een naam gegeven. “Hij heet Lens!”, giechelen de zusjes.

2009 was een jaar waarbij het drietal vooral veel voor film betekenden. Zo zongen zij maar liefst 2 titelsongs, ‘Coole Kikker’ voor de film Kikkerdril en ‘Magie’ voor de film Heksje Lilly. Hiervoor sprak Lisa overigens ook de stem van Heksje Lilly in en spraken Amy en Shelley bijrolletjes in. Het liedje ‘t is zomer’ was 1 van de best bekeken clips tot nog toe. (in 6 maanden bijna 700.000 keer). Dit jaar wordt door het trio afgesloten met een heuse theatershow, ‘Buiten Gewoon’ genaamd. Omdat het zo ‘buitengewoon’ succesvol blijkt te zijn, wordt besloten in 2011 meer shows te gaan doen.

Zoals duidelijk is bevestigen de meiden het nog maar eens persoonlijk: “in 2013 gaan we weer helemaal knallen!!!”.