Frank & Mirella

Het duo Frank & Mirella bestaat al sinds 1972. Oorspronkelijk zong het koppel alleen Engelstalige liedjes. In dat jaar zijn ze ontdekt door Jack Jersey bij een optreden in de Roosendaalse Schouwburg. Hij bood hen een contract aan en raadde hen aan om Nederlandstalig te gaan zingen.

De uitgebrachte eerste single “Met Jou Alleen” werd geen hit maar dit zorgde wel voor landelijke naamsbekendheid. In 1973 kwamen de singles “Cher Ami” en “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” uit. Deze nummers werden stevige Top-40 hits en hieruit volgden landelijke optredens; op de bühne, televisie en radio. In 1976 scoorden Frank en Mirella met “De Deur Staat Altijd Open” wederom een groot succes. In 1977 scoorden zij hun enige Engelstalige hit “Good Times”.

1981 was het absolute hoogtepunt van hun carrière. De single “De Verzonken Stad”, door Frank zelf vanuit het Duits vertaald, behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top-40, de 3e plaats in de Nationale Hitparade en uiteraard een 1e plaats in de Nederlandse top-10. De gelijknamige LP werd bijna goud. In dat jaar zette Mirella een punt achter haar samenwerking door een stukgelopen relatie met Frank. Er moest een waardige vervangster worden gezocht, dit werd Marjan Kampen. In deze samenstelling volgden weer enkele hits, waarvan de bekendste “De Vissers Van San Juan”. Frank en Mirella werkten ook 6 jaar samen met Peter Koelewijn als componist/producer, waaruit onder meer de hit “Mykonos” ontstond in 1992.

In 1995 maakt het duo een cd onder leiding van Pierre Kartner. Helaas koos Marjan in 1996 voor een solocarrière en moest Frank wederom op zoek naar een goede plaatsvervangster. De keuze viel op Karin Goverde, de dochter van de welbekende zanger Jan Boezeroen.

Sinds 2008 treden Frank en Mirella weer op in de originele samenstelling. In 1981, na 8 jaar samenwerking, juist op hun hoogtepunt met de top 10 hit “De Verzonken Stad”stopte Mirella . Maar de wonderen zijn de wereld niet uit, na 28 jaar onderbreking, besloten zij om weer samen te gaan zingen. Goed nieuws voor alle trouwe Frank & Mirella fans en zeker die van het eerste uur, want voor hen is de comeback van het duo van “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” een aangename verrassing. Dank ook aan niemand minder dan Chiel Montagne die het duo weer bij elkaar bracht.

In 2009 werd hun grote hit “De Vissers van San Juan” in een geheel nieuwe versie uitgebracht, wat resulteerde in een aantal radio en TV optredens, waardoor het duo weer volop in de belangstelling kwam. De aanvragen voor optredens komen volop binnen. In juli 2010 kwam er dan de langverwachte nieuwe single. Een echte vlotte meezinger, door Manfred  Jongenelis van Smaragd Music, geproduceerd, met als titel “Een hele zomer lang” De reacties op deze nieuwe plaat waren overweldigend. Er kwamen veel radio en tv optredens. De opvolger zou niet lang op zich laten wachten.