De Zware Jongens

De Zware Jongens hebben sinds het uitkomen van hun eerste single in het jaar 2000 al 18 hits gescoord.

Hun versie van “Anton aus Tirol” haalde in het jaar 2000 moeiteloos een top 20 notering. De publieksfavoriet “Stil aan de overkant” wordt nog steeds wekelijks in alle stadions vanaf de tribunes gezongen.

In 2007 verschijnt de allergrootste feestknaller tot nu toe. “De Jodeljump” wordt uitgeroepen tot “feesthit van het jaar” en de Zware Jongens ontvangen hiervoor een party-award. Het liedje wordt ondanks een bescheiden notering in de hitlijsten, in alle kroegen en op alle feesten grijsgedraaid en Fokko en Arie treden onafgebroken op. In de wintersportgebieden is de Jodeljump een absolute topper.

Na de single “Hoog is de zolder” die het live enorm goed doet, verschijnt in 2009 “Rosemarie“. Het nummer, geschreven door de Fokko en Arie i.s.m. producer Waylon wordt in Oostenrijk en Duitsland een hit in de uitvoering van Die Boore.

Na de caravalhit “De poes van tante Loes” en de feestknaller “DORST” wordt begin januari 2012 de “Bonnie Hoep” uitgebracht. Een eersteklas feestnummer.

De liveoptredens van de Zware Jongens zijn één groot doe-en-zing-mee-feest. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen met allemaal grappige beweginkjes en wordt getrakteerd op een enorm leuke show, waarbij stil blijven staan bijna onmogelijk is.