Cooldown Café

Cooldown Café

Het begon allemaal in november 2000. De eigenaar van de Cooldown cafés was een paar dagen in Duitsland , en hoorde daar het meezingen door alle Duitsers , met HEEEEY BABYYY, uh ….ah… En hij dacht, hè als de Duitsers zo uit hun dak gaan met deze plaat, gaan wij het in Nederland ook eens proberen.

Het nummer werd gemaakt, de Duitse tekst werd vervangen door een Nederlandse tekst maar toen nog de mensen om het uit te voeren. Dit moesten de barkeepers worden van The Cooldown Café, dus….een bus huren , en met een groep barkeepers de studio in.

Zo gezegd zo gedaan, de plaat werd opgenomen , en het nummer werd met grote spoed uitgebracht. Eerst heel voorzichtig de top 100 in op 91 , en toen kwam de opmars , mede door de enorme steun van Rob Stenders , kwamen al snel de reacties op het nummer. Dit was ook te merken aan het stijgen van de plaat , want van de 90 ging hij naar de 80, 60, 40, …..en toen top 10 !!! Dat de plaat zo populair ging worden , had de groep nooit verwacht , maar toen hij op nummer 3 kwam in de top 100, ook nog eens de top 40 in ging, en overal gedraaid werd in de cafés en zelfs bij iedere voetbal wedstrijd door het publiek gezongen werd, werd het duidelijk ….Dit is een super hit, en eentje die je over 5 jaar nog zingt.

Als snel werd de groep geformeerd want om met alle barkeepers het land door te reizen was niet te doen. Dj Frank, (jaren lang resident DJ van de Cooldown) Rob (zanger), Desi en Angela vriendinnen en beiden een geschiedenis in de danswereld staken de koppen bij elkaar en bedachten de act. Veel oefenen wierp zijn vruchten af en het eerste officiele optreden was een feit. In Staphorst weliswaar. :-)! Er volgden er velen!! Na het vertrek van Desi ontmoeten Frank en Angela Masha tijdens een optreden in Italie. De klik was er meteen en die klik bleef bestaan want Masha bleek een gouden meid. Het is voor haar schipperen daar ze ook een eetcafe in Medemblik heeft (Koekenbier) maar haar passie voor optreden blijft ze met de cooldown delen!! Dat de Cooldown in deze formatie nog lang verder zal gaan , moge duidelijk zijn , want nog steeds iedere maand , ieder weekend staan ze overal in het land , inmiddels heeft de groep al honderden optredens achter de rug , Ahoy, Museumplein en is het eind nog lang niet in zicht !! Met veel optredens niet alleen in het binnen-maar ook buitenland, zijn zij niet meer weg te denken uit het feestcircuit.

Na het vertrek van de leadzanger, werd na vele audities een nieuwe leadzanger aangetrokken, in de vorm van Chris. Chris schrijft zelf liedjes, en vindt het heerlijk om ook gitaar te spelen. Met Chris zijn er vele tours gemaakt in Australie, spaans costa`s en Curacao. Zo werkt de Cooldown ook graag samen met andere artiesten. Samen met Henny Huisman werd het de vrolijke plaat: `Met z`n allen`. Met Gerard Joling, `The lion sleeps tonight` die een top-40 notering behaalde. Voor `Zomer`werd Piet Paulisma ingeschakeld.

Blij zijn Masha, Frank en Angela als Danny in 2010 de act komt versterken. Danny heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het zangcircuit en is een prima aanwinst voor de groep. Zijn enthousiasme is aanstekelijk.Er worden nieuwe singles gemaak zoals: Campione en in 2012 een geweldige zomerhit “Balada de Cooldown” De show wordt spectaculair aangepakt en is niet te vergelijken met welke feestact dan ook. De meiden tegenwoordig ook wel bekend als de Coolgirlz (met hun hits Reggae Nights en Ela Ela) krijgen een groter aandeel wat de show zeer gevarieerd maakt. Hou ze in de gaten de feestbeesten van Nederland…………!!!!!! We love to PARTY!