Adje’s Meezing Show

Tijdens de 30 minuten durende Adje’s Meezing Show zullen de grootste Nederlandstalige meezingers ten gehore worden gebracht. Uiteraard is het de bedoeling dat het publiek meezingt!

Adje
Adje is de mafketel met het brilletje in het VARA-televisieprogramma ’Mooi Weer De Leeuw’ met presentator en zanger Paul de Leeuw. Zijn olijke, maar vooral typische kop zorgt in Nederland voor grote hilariteit. In drie maanden tijd is hij uitgegroeid tot volksheld nummer 1. Zijn stupide voorkomen maakt hem zo razend populair dat er intussen al vier fanclubs zijn opgericht.

Deze week lanceerde hij met zijn muziekvereniging de Zingende Decoupeerzaag het carnavalsliedje ’Boem is ho, tuut tuut’. Adje zelf vindt het prachtig allemaal. „Onnozelheid is niet belachelijk”, zegt hij. Intussen is Adje uitgegroeid tot een nationaal knuffeldier, een icoon van de VARA. Eind vorig jaar werd hij bovendien tijdens een speciale verkiezing van het tv-programma Barend en Van Dorp uitgeroepen tot de ’opmerkelijkste persoon’ van 2005. Hij versloeg in de eindspurt naar 2006 personen als Rita Verdonk, Guus Hiddink en Wouter Bos. „Gek, maar zoiets verwacht je niet. Sterker nog, ik hoorde van vrienden dat half Nederland op me aan het stemmen was. Ik wist van niks. Toen ben ik maar eens gaan kijken en zag mijn eigen nominatie in de topdrie voorbijkomen. Heel vreemd.”

Met het carnavalslied ’Boem is ho, tuut tuut’ wil hij op een verantwoorde manier samen met duozanger Theo van Dongen de hitladders beklimmen. Van Dongen, eveneens regelmatig te zien bij Paul de Leeuw, staat intussen bekend als het nationale brompotje. De evenknie van Adje, die als een chagrijnig typetje wordt afgeschilderd. „We voelen goed aan wat Paul de Leeuw van ons wil. Elke uitzending verloopt weer anders. Als ik de studio binnenkom, dan weet ik niet wat me te wachten staat. Dat vergt nogal wat improvisatievermogen. Juist daardoor blijft alles zo puur.” Adje, de volksheld van Nederland.